Özdilek

Güncel

Üsküdar Vapuru Faciası Gölcük’te anıldı

1 Mart 1958 yılında Meydana gelen 392 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapur Faciası şehitleri Gölcükte 1 Mart Şehitlik mezarlığında törenle anıldılar.

1 Mart 2016 Saat: 20:43
Üsküdar Vapuru Faciası Gölcük’te anıldı
Üsküdar Vapuru Faciası Gölcük’te anıldı

Gölcük ve çevresindeki belde ve ilçelerden ağırlığı öğrencilerin oluşturduğu yolcuları taşıyan Üsküdar Vapurunun, Petrol Ofisi tesisleri karşısında şiddetli lodosta batması sonucu 392 kişi hayatını kaybetmişti

Vapur faciasının 58. yıldönümünde Gölcük Belediyesi tarafından tertip edilen anma programları Gölcük Şehitlik mezarlığında yapılan törenle anıldılar.

Gölcük Şehitlik mezarlığında yapılan tören programı Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in Şehitler Mezarlığında mozoleye çelenk sunumu yapmasıyla başlarken akabinde Saygı duruşu gerçekleştirildi.

BAŞKAN ELLİBEŞ “ONLARI HİÇ UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ”

Törende bir konuşma yapan, Belediye Başkan'ı Mehmet Ellibeş, 1 Mart 1958 yılında meydana gelen ve Türk Denizcilik tarihine geçen bu büyük faciada hayatlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, şehit ailelerinin yakınlarına sabırlar diliyorum. Onları hiç unutmadık, unutturmayacağız dedi. Başkan Ellibeş, bu facia Türkiye'nin yakın tarihindeki en büyük deniz faciası olduğunu belirtti. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcıda kısa bir konuşma yaparak hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet geride kalan ailelerine de sabırlar diliyorum.Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın dedi.

Anma töreninde İlçe Müftülüğü din görevlileri Kuran tilavetinde bulunurken,  Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Anma törenine katılan Protokol ve tüm katılımcılarla birlikte dua yaptırdı. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olmak üzere protokol faciada hayatını kaybeden şehitlerin mezarlarına, Öğrenci grupları ve Vatandaşlar ile birlikte birer kırmızı karanfil bıraktılar.

Gölcük Şehitler Mahallesi 1 Mart Şehitlik Mezarlığında yapılan törene Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Eski Belediye Başkanı Şaban Aktürkoğlu başta olmak üzere, Şehit yakınları, Vatandaşlar, İlçe Daire Müdürleri, Siyasi Partilerin Başkan ve temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, Gölcük Belediyesi Birim Müdürleri, Okullardan gelen Öğrenci Grupları ve görevli Öğretmenler katıldılar.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat