Özdilek

Güncel

Uşak’ta Azerbaycanlı Öğrencilerden Heydar Aliyev’in 94. Doğum Yılı Etkinliği

Yaklaşık yediyüz Azerbaycanlı öğrencinin Uşak Üniversitesi’ne okumak için geldiği Uşak’ta, Azerbaycan Öğrenci Temsilciliği, Azerbaycan’ın Umumi Lideri Heydar Aliyev’in 94. Doğum Yıldönümü sebebiyle Atatürk Kültür Merkez

14 Mayıs 2017 Saat: 15:08
Uşak’ta Azerbaycanlı Öğrencilerden Heydar Aliyev’in 94. Doğum Yılı Etkinliği
Uşak’ta Azerbaycanlı Öğrencilerden Heydar Aliyev’in 94. Doğum Yılı Etkinliği

Yaklaşık yediyüz Azerbaycanlı öğrencinin Uşak Üniversitesi’ne okumak için geldiği Uşak’ta, Azerbaycan Öğrenci Temsilciliği, Azerbaycan’ın Umumi Lideri Heydar Aliyev’in 94. Doğum Yıldönümü sebebiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe, Uşak AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık, ÜNİAK Uşak Birim Başkanı Ferit Delikan, Azerbaycan Öğrenci Temsilciliği Başkanı Orhan Hesenli, Etkinliğin Mimarı ve Yaratıcısı Ramin Seyidov, TADEF Başkan Yardımcısı ve İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazim Kardelen Pasha, Gazeteci-Yazar Nigar Ögeday, Azerbaycan Devlet Televizyonu AZ TV İstanbul Temsilcisi, İctimai Tv İstanbul Temsilcisi ve kameramanı, Azerbaycanlı öğrenciler, üniversiteden ve liselerden öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. Heydar Aliyev’in 20 dakikalık bir videosu misafirlere izletildi. Ahmet Mıllık, Ramin Seyidov ve Mülazim Pasha günün anlamına özgü kısa birer konuşma yaptılar. Ardından Nigar Ögeday, Heydar Aliyev’le ilgili konuşmasında; ‘’kendisiyle tanışma fırsatlarım ve çalışma imkanlarım oldu, o dönem muhalif bir yayın organında çalışmama rağmen bize hiç kötü davranmadı tam tersi muhalif olanlara daha yakın dururdu. Bizi dışlamaz ve güler yüzünü eksik etmezdi. Kendisi çok büyük işler başardı. Gençler onu örnek almalı’’ diye belirterek konuşmasına siyasal ve tarihsel süreçlerden bahsederek devam etti.

Salonun hınca hınç dolu olduğu gözlemlenen etkinlikte, Bir Millet İki Devlet Kavramının Fikir Babası da olan Heydar Aliyev’in Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerinde rolü başlıklı bölümde konuşmacılar tarafından tarihsel ve siyasi sürece de değinildi. Azerbaycanlı öğrencilerden Orhan Asatlı, Orhan Bedeli, Amal Ehedli’de etkinlikte canla başla misafirleri ağırladı.

Şehir protokolünün ve üniversite protokolünün olmayışı salonda Azerbaycanlı öğrenciler tarafından üzüntüyle karşılandı. Buna rağmen bizler güzel şeyler yaptık yapıyoruz yapacağız ifadeleri duyuldu. Azerbaycanlı kalabalık öğrenciler sevinçliydiler. Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan salonu tahsis etti, gelen gazeteci ve televizyoncuları Uşak’ta ağırladı. Kendisi şehir dışında olması nedeniyle programa katılamadı ve bu konuda destek mesajlarını gönderdi.

Etkinliğin mimarı olan Ramin Seyidov alçak gönüllüğünü yitirmeden ve şikayet etmeden bizleri en iyi şekilde ağırlama gayretinde oldu ve etkinliğin amacına ulaştığı gözlemlendi. Kendisine, Azerbaycan Öğrenci Temsilciliğine, ÜNİAK Uşak Birim Başkanı’na teşekkürlerimi sunarım.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat