Özdilek

Ekonomi

Tüpraş 29 yaşında

Tüpraş 29. ncü kuruluş yıl dönümünü törenle kutlandı.

18 Kasım 2012 Saat: 13:57
Tüpraş 29 yaşında
Tüpraş 29 yaşında

Tüpraş’ın bu sevincine 29 yıldır hizmet verenlerin yanında, emekli olanlar da ortak oldu. İzmit Rafinerisindeki tören, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın da katılımlarıyla gerçekleşti. Rafineri Müdürü Mesut İlter, İzmit Rafinerisi’nin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi. Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da, Türkiye’nin ham petrolde dışa bağımlı olduğunu, bunun içinde yüklü ödemeler yapmak durumunda olduğunu belirterek, “Bizim gibi ülkeler o petrolü son damlasına kadar değerlendirmelidir. Tüpraş yıllardır bu işi başarıyla yapıyor” dedi.

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, global piyasaları değerlendirdiği konuşmasında kapasite kullanımının 2008’den bu yana  ilk kez % 91 seviyesine çıktığını, İhracat dahil toplam satışların geçen yıla göre % 5 arttığı bilgisini verdi. Erkut, “Bu yıl da açık ara ihracat şampiyonluğumuzu sürdürüyoruz. 10 aylık satış rakamlarımızı değerlendirdiğimizde  ‘Jet ve Motorin’ yurt içi satışlarının tüm zamanların rekoru olduğunu, dokuz aylık bilançomuzda net karımızın 2011 yılının % 6 üzerinde gerçekleştiğini görmekteyiz. İçinde yaşadığımız Kasım ve  Aralık aylarında sıra dışı bir gelişme yaşanmaz ise bu yıla ilişkin şirket hedeflerimizi gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Hizmt Beretları Verildi

Petrol ve akaryakıt sektöründeki 33 yıllık kıdemin, 13 yılını Koç Topluluğunda geçiren Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Enerji Grubu’nun faaliyetlerine değidi Memioğlu, “Enerji grubumuzdaki güç birliği sonucu topluluğumuzun 9 aylık verilerine göre konsolide cironun % 63’ünü, faaliyet karının ise E’ini sağlamaktayız. Türkiye ekonomisine değer katacak ve şirketlerimizin küresel piyasalarda tanınmasını sağlayacak yatırım fırsatlarını kovalıyoruz” dedi, Tüpraşlılara başarılı bir çalışma dönemi diledi.İzmit ile birlikte İzmir, Kırıkkale ve Batman Rafinerileri’nde gerçekleştirilen törenlerde Tüpraş’ta 35, 30, 25, 20, 15, 10 ve 5. hizmet yıllarını dolduran toplam 965 çalışan hizmet beratlarını aldı. Aynı günün akşamı İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman’da gerçekleşen altıncı emekliler buluşmasına katılan, geçmiş dönemlerde görev yapmış her kademeden binlerce Tüpraş emektarı anılarını tazeleyerek hasret giderdiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat