Özdilek

Kültür/Sanat

Talha Uğurluel Sultan, II. Abdülhamid Han’ı anlattı.

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Körfez Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Sanat Etkinliklerinde vefatının 98. yıldönümünde Sultan II. Abdülhamid Han’ı anlattı.

17 Şubat 2016 Saat: 12:03
Talha Uğurluel Sultan, II. Abdülhamid Han’ı anlattı.
Talha Uğurluel Sultan, II. Abdülhamid Han’ı anlattı.

Uğurluel, Osmanlı padişahları arasında yaşamı, kararları, siyasi fikirleri ve devrim yaratan uygulamalarıyla, Kızıl Sultan karalamalarının ardındaki II. Abdülhamid Han’ın hayat hikayesini verdiği örneklerle katılımcılarla paylaştı. Söyleşide, Talha Uğurluel tarihi öğrenmek isteyenlere de tavsiyelerde bulundu. Tarihin dizilerden veya romanlardan öğrenilmesinin doğru olmayacağını ifade eden Uğurluel, hatıratlardan daha kolay ve doğru bir şekilde öğrenilebileceğinin dile getirdi.

Abdülhamit Han Osmanlı’ya 30 yılın üzerinde rahat bir nefes aldırdı

Tütünçiftlik Kültür Merkezinde Konferans Salonunda konuşan Uğurluel, Sultan II. Abdülhamid’in dedelerine çok düşkün bir padişah olduğunu ifade ederek “Yavuz Sultan Selim’in şiirlerini Almanya’da bastırıp dağıtmıştır. Teşkilat-ı Mahsusa gibi önemli bir teşkilatı Sultan Abdülhamid kurmuştur. Kurduğu bu istihbarat teşkilatında profesyonel elemanlar yetiştirildi. Bu elemanlar 9 tane dili ana dili konuşan, çok iyi gizlenmiş olan kişilerdi. Böyle uzman kişiler sayesinde Sultan Abdülhamid, İngilizler ’in Arap coğrafyasında ve Anadolu’daki tüm dolaplarını biliyordu. O yüzden kimse onun zamanda hiçbir şey yapmaya fırsat bulamadı. O dehasıyla Osmanlı’ya 30 yılın üzerinde rahat bir nefes aldırdı” ifadelerini kullandı.

Tarihi Hatıratlardan Öğrenin

Talha Uğurluel, tarihi öğrenmek isteyenlere de tavsiyelerde bulundu. Tarihin dizilerden veya romanlardan öğrenilmesinin doğru olmayacağını ifade eden Uğurluel, hatıratlardan daha kolay ve doğru bir şekilde öğrenilebileceğinin altını çizerek, Araplar’ın Türkler’e asla ihanet etmeğini, bunun en iyi Abdülhamit Han dönemine bakılarak öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat