Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

"Şiir ve Edebiyat Evi"

İzmit'in kültürel yaşamına, kimliğine ve kentlilik bilincine değer katacak olan; İzmit Belediyesi tarafından, "Şiir ve Edebiyat Evi"nin açılışı yapılmıştır

3 Haziran 2022 Saat: 12:25

Dün, İzmit'in kültürel yaşamına, kimliğine ve kentlilik bilincine değer katacak olan; İzmit Belediyesi tarafından, değerli şair, yazar, gazeteci rahmetli Ruşen Hakkı Anısına düzenlenen, İzmit Tarihi Koridoru içinde, Akçakoca Mahallesi'nde yer alan, "Şiir ve Edebiyat Evi"nin açılışı yapılmıştır. Ayrıca; kentimizin gururu olan, ulusal ölçekte önemli bir yazarımız bulunan, Ruşen Hakkı'nın kişisel geçmişini, insani duruşunu, ilkelerini ve edebi kişiliğini, her boyutu ile tanıtmayı amaçlayan; sanatçı kimliği ile tanınan, dostu, arkadaşı, yoldaşı ve sevgili damadı, Rıfat Sezeralp, tarafından yayına hazırlanan, "RUŞEN HAKKI İLE" adlı anı kitabın lansmanına da bu törende yer verilmiştir. Ayrıca, anılan kompleks içinde, Ruşen Hakkı anı odası yanında, kentimizin yetiştirdiği, yapıtları ile ulusal düzeyde tanınırlığı olan, yazarlar rahmetli Naci Girginsoy ve Şakir Balkır adına düzenlenmiş bulunan anı odalarına da yer verilmiş, uygulama daha da değerli kılınmıştır. Açılışı yapılan "Şiir ve Edebiyat Evi"nin, başta İzmit Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi olmak üzere, tüm edebiyat çevreleri tarafından desteklenerek, kültürel, edebiyat yaşamımıza katkı sunmasını, odak olmasını diliyorum. Bu bağlamda, kentimizin coğrafi konumu itibariyle sahip olduğu tarihi, kültürel mirasın en önemli merkezi konumunda olan, "İzmit Tarihi Koridoru" olarak tanımlanan bu bölgenin, öncelikle, Kocaeli bazında ve ulusal ölçekte daha fazla tanınmasını, çekim merkezi olmasını sağlamaya yönelik düşünsel, eylemsel yapılanma ve düzenlenmeye yer verilmesini umuyorum. Büyük bir değer bilirlilik örneği oluşturan, saygın büyüğümüz ve kıymetli yazarımız rahmetli Ruşen Hakkı anısına yakışan, böylesine önemli bir yapıyı kentimize kazandıran, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibine; İzmit'ilik bilincini yerleştirme misyonunu başarılı bir şekilde yüklenmiş bulunan, bu doğrultuda ki tüm projelere destek veren, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol'a; Ruşen Hakkı adını yaşatma, külliyatını gelecek kuşaklara aktarma konusunda, özverili ve kararlı bir çaba içinde olan Rıfat Sezeralp, Nilgün Sezeralp ve tüm aile bireylerine; projeye, organizasyona katkı sunan tüm paydaşlara ve törene katılan değerli hemşehrilerimize çok cok teşekkür ediyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!14 Nisan 2024 Saat: 13:23
Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.
"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!6 Kasım 2023 Saat: 23:41
CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat