Özdilek

Güncel

"Sessiz Çığlık" Buluşmasına CHP'lilerden Destek

'Balyoz Darbe Planı' davasında, geçen Eylül ayında çeşitli hapis cezalarına çarptırılan, emekli ve muvazzaf amiral ve yüksek rütbeli subayların eş ve yakınları, her hafta sonu olduğu gibi bugün de Değirmendere'de topland

2 Mart 2013 Saat: 20:27
"Sessiz Çığlık" Buluşmasına CHP'lilerden Destek
"Sessiz Çığlık" Buluşmasına CHP'lilerden Destek

Eyleme katılan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, tutuklu yakınlarına destek verdi.

Değirmendere Çınarlık Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen 'Sessiz Çığlık' protestosunda, üzerinde Atarük'ün bir portresi ile 'Büyük ve tarihi olayları ancak büyük milletler yaşayabilir' sözü ve tutukluların fotoğraflarının yeraldığı afişler asıldı. Bugünkü buluşmaya, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri de katıldı.

Diğer buluşmalara oranla bu buluşmadaki katılımın daha yüksek olduğu gözlendi. 'Üç kuruşluk sahte CD ile 18 yıl hapis verdiler', 'Sahte CD'leri kim üretti?', 'Mağdur olduk ey halkım bizi unutma', 'Balyoz zulmüne son' yazıları bulunan pankartların da taşındığı buluşmada, tutuklulardan Deniz Kurmay Aybay Önder Çelebi'nin eşi Gonca Çelebi, onun bir gazetede yayınlanan ve cezaevinden yazdığı mektubu okudu.

CANSU TÜRKMEN'DEN BABASINA MEKTUP

Tutuklulardan emekli Tuğamiral Ahmet Türkmen'in kızı Cansu Türkmen de babasına yazdığı mektubu okudu. 19 yaşındaki Cansu Türkmen mektubu okurken birçok kişinin duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Cansu Türkmen'in mektubunun bir bölümü şöyle: "İçimizde yaktıkları bu yangın aslında ileriye bakan bakışlarımızda parlıyor. Bana hediye ettiğin geleceğimi sana tümüyle inanan yüreğimle çiziyorum. Senin kızın olmak hayatımda gurur duyduğum tek şey oldu. Sen de babamsın diye biraz daha dayan olur mu. Burada seni unutmayan birileri var artık. Baba sana bu tuzakları kuranların ağız tadı kaç gün sürer ki? Kendi çocukları onların fotoğraflarına bakmaya utanırken bizim çocuklarımız salonların en güzel köşesine senin fotoğraflarını asacak. Bizim masumiyetimiz ebediyete kadar yüreğimizde huzur olacaktır. Ellerinden öpüyorum. Kızın Cansu."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat