Özdilek

Siyaset

Sertif Gökçe,Yörüklere “otağ” yapacak

Kocaeli Yörükleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin konuğu olan Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, Yörüklere “otağ” yapma sözü verdi.

2 Mart 2019 Saat: 22:02
Sertif Gökçe,Yörüklere “otağ” yapacak
Sertif Gökçe,Yörüklere “otağ” yapacak

Kocaeli Yörükleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin konuğu olan Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, "Burada yapacağımız düzenlemelerle diğer bölgelerdeki Yörükler de merak edip buraya gelecekler. Kültürümüzü birlikte yaşatacağız" dedi.

 

 CHP Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, Kocaeli Yörükleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Meclis Üyesi adayları ve İlçe Yönetiminin eşlik ettiği ziyarette Gökçe, dernek başkanı Mahmut Budak ve üyelere projelerini, hedeflerini anlattı, soruları yanıtladı. Katılımın geniş olduğu ziyarette yaptığı konuşmada, ilk olarak dernek yöneticilerine ve üyelere teşekkür eden Gökçe, "Bu derneğin bende yeri ayrı. Çünkü seçim çalışmalarıma başlarken ilk ziyaretimi sizlere gerçekleştirmiştim. Sizlerin o günkü enerjisi ve desteği çok etkili olmuş ve bana büyük motivasyon sağlamıştı. Bunun için de sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

"Değer ve kalite katacağız"

Sertif Gökçe, konuşmasında şunları dile getirdi: "Çalışmalarımızla Derince'nin sorunlarını daha yakından tespit etme şansı bulduk. Bizler Derince'ye fayda sağlamak istiyoruz. Belediye başkanı direkt olarak mahallenize, hayatınıza dokunan bir görev üstleniyor. Bu anlamda da sizler mahallelerimize ve sizlerin yaşamına değer ve kalite katmak istiyoruz. Sosyal kurum olması gereken belediyeler şu anda betona, ranta yatırım yapan yerler haline gelmiş. Biz asla rant üretmeyeceğiz, betona yatırım yapmayacağız. İnsana dokunmayan, ihtiyacına karşılık vermeyen hiçbir projeyi üretmeyeceğiz."

 

"Yörükler toplumun ta kendisidir"

Derince'ye yönelik projelerini anlatan Sertif Gökçe, "Yörükler burada yıllardır yaşıyor Bir otağ, kültür merkezi bile yok. Bizim dönemimizde burayı Yörük kültürüne göre tekrardan düzenleyeceğiz ve başka bölgelerdeki Yörükler bile merak ederek buraya gelecek. Böyle güzel bir kültürü yaşatmak için sizlerle birlikte elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yörükler toplumun en eski boyudur. Toplumun ta kendisidir. Sizlerin bu kültürünüzü yaşatması için desteği sağlayacağız" dedi. İlçede sosyal yaşam, ulaşım, spor ve eğitime yönelik projeleriyle de ilgi ve destek toplayan Gökçe, program sonunda dernek yönetimiyle birlikte Yörük kültürüne göre hazırlanan odayı da inceledi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat