Özdilek

Kültür/Sanat

Seramik, Gölcük’te hayat buluyor

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi'nin birlikte yürüttüğü 'Gölcük Vizyon 2023' projesi kapsamında gerçekleştirilen 4. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu açılışı Gölcük Belediyesi Kaz

22 Mayıs 2014 Saat: 17:57
Seramik, Gölcük’te hayat buluyor
Seramik, Gölcük’te hayat buluyor

Açılışa Gölcük Kaymakamı Dr. Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Muhittin Elgin, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr.Mine Can, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol, Onursal Sanatçılar Prof. Dr. Türker Özdoğan, Prof. Dr. Güngör Güner, Mustafa Tunçalp, ve öğrenciler katıldı.

4. Uluslararası Seramik Sempozyumu’nun açılış konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol yaptı. Demirkol, “Gölcük Vizyon 2023 kapsamında hedefimiz, sempozyum sonunda Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi’ni açarak yurtiçi ve yurtdışındaki sanatçıların eserlerinden sentezle zengin bir seramik koleksiyonu oluşturmaktır” dedi. Demirkol, sempozyum sürecinde sanatçılarımız tarafından yapılacak eserler halkımızın da katılımıyla sergilenecektir diyerek konuşmasına son verdi.

 

Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr.Mine Can sempozyuma katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Can, “Amacımız sadece Kocaeli Üniversitesi’ni bir marka üniversite yapmak değil, aynı zamanda ilçemiz ve çevrelerini sanatla halkımızı buluşturmaktır” dedi. Can, projeye bir müze kurmak vizyonundan yola çıkarak on gün boyunca sanatçılarımızın ortaya çıkaracağı eserleri Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi’nde sergilemekten mutluluk duyacaklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.

 

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Çağdaş, düşünen, kültürlü, katılımcı ve demokratik bireyler yetiştirmek istiyorsanız insanların ruhunu sanatla beslemeniz gerekiyor” dedi. Sempozyumdaki hedeflerinin sanatçı ve izleyici arasındaki diyalogu arttırmak ve öğrencilerimizin eğitimine katkı sunmak olduğunu açıklayan Şentürk, bir kentte sanata yatırım yapmanın insana yatırım yapmak olduğunu vurguladı. Ruhu sanatla güzelleşen insanlar geleceğimizin nimetidir sözünün altını çizen Şentürk, Gölcük' ü çağdaş sanat merkezi haline getirip, estetik algısını geliştirmek ve sempozyumun daha uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum diyerek konuşmasını noktaladı.

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük' te 4. Seramik Sempozyumu'nu yapmanın gururunu yaşıyoruz diyerek konuşmasına başladı. Halkın istek ve beklentilerine cevap veren, klasik belediyecilik anlayışı yerine kültürel ve sanatsal anlamda kentimize yeni oluşumlar kazandırmak istediklerini söyleyen Ellibeş, “Üniversitemizle birlikte ilçemizin tüm dinamiklerini harekete geçirerek Gölcük Vizyon 2023 hedefiyle her geçen yıl daha çok büyüyoruz ve gelişiyoruz” dedi. Biz müze ve tarihi binaları koruma anlamında önyargısız imkanlarımızı seferber etmeye hazırız söylemini vurgulayan Ellibeş, donanma şehri Gölcük markasının yanına kültür ve sanat şehri Gölcük markasını da yerleştirmek istiyoruz diyerek sözlerine son verdi.

 

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Üniversitemiz ve belediyenin bu çalışmayı yapması çok anlamlı buluyorum” dedi. Yazıcı, Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında bu projeyle büyük bir adım attıklarını söyledi. Tarihten gelen birikimimizi bu sempozyumla birlikte gelecek nesillere aktarma noktasının çok önemli olduğunu belirten Yazıcı, sempozyumun çok faydalı olacağına inanıyorum diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, Kültürlü insanlar yetiştirme amacı olan üniversitemizin bu projeyle halkımızla iç içe olmasını istiyoruz” dedi. Bu sempozyumdan gurur duyduklarını ifade eden Demirci, üniversite olarak desteklerini esirgemeyeceklerini söyleyerek konuşmasını noktaladı.

 

Sempozyumun onursal sanatçıları tarafından ilk olarak Prof. Güngör Güner ‘Seramik Olgusu ile Kavramsal Sanat ve Bağlamında Yerleştirme Ama Nasıl ve Ne Zaman?‘ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Prof. Türker Özdoğan ‘Seramik Heykel Formalarında Teknik Farklılıklar’ konulu sunumu yaparak konukları bilgilendirdi.

 

4. Uluslararası Seramik Sempozyumu’ açılış konuşmalarının ardından onursal sanatçılara plaketleri verilerek, Sempozyum Karma Sergisi açıldı.Akabinde tüm katılımcılar Resepsiyona katıldılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat