Özdilek

Güncel

Şeker: 'Haksız bir uygulama son buldu'

Ramazan programları dolayısıyla her gün bir ilçede iftar programlarına katılan Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, geçenlerde de Darıca ilçesinde AKP İlçe Teşkilatının hazırladığı program dahilinde Darıca’da bulundu.

26 Temmuz 2013 Saat: 20:19
Şeker: 'Haksız bir uygulama son buldu'
Şeker: 'Haksız bir uygulama son buldu'

İftar programı sonrası çay sohbeti için Artvinliler Derneğine geçen İlyas Şeker burada TBMM’nin tatile girmeden önceki son mesai saatlerinde çıkarılan torba kanun içindeki TMMOB ile alakalı yasa değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şeker, yaptığı konuşmada şöyle dedi:  

“-Mimar ve Mühendis odalarının projelerden aldığı vize ücreti kaldırıldı. Projelerden alınan bu ücretler gerçekten haksız bir uygulamaydı. Örnek verirsek; bir vatandaş kendisine bina yapacak, gidip bir mühendise binanın projesini çizdirecek. Bina Projesini çizdirdikten sonra Meslek Odasının belirlemiş olduğu Asgari Ücret üzerinden %2 oranında ücreti ödüyordunuz. Başka biri gidip haritayla ilgili bir iş yaptırmak istediği zaman ücret ödeniyor. Doktorlar özel muayenesinde hastasından aldığı ücretin bir kısmını götürüp tabipler odasına vermiyor. Herhangi bir Eczacı sattığı ilaçlardan aldığı ücretin bir kısmını götürüp Eczacılar Odasına vermiyor. Aynı şekilde Avukat arkadaşlar ilgilendikleri davalardan aldıkları ücretlerin bir kısmını götürüp Barolara vermiyor ama nedense eskiden yapılan bir uygulama sonucu Mühendis Odaları vize ücreti adı altından para alıyorlardı. Bu çok haksız bir uygulamaydı. Bu ücret alımı kesildikten sonra ben inanıyorum ki proje fiyatları düşecektir ve vatandaşın parası cebinde kalacaktır. Mühendis Odalarının işleyişi, faaliyeti ile ilgili hiçbir değişiklik yok, Bakanlığa bağlanma gibi de bir şey yok. Önceden hangi haklara sahipseler şimdi de aynı haklara sahipler sadece haksız yere vatandaştan alınan ücret artık alınmayacak.” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat