Özdilek

Siyaset

Prof. Başar Erzurumlu hemşehrilerini ziyaret etti

Körfez Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Başar, Düzceliler Derneğinin ardından, Körfez Erzurumlular Sosyal Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

4 Şubat 2014 Saat: 09:54
Prof. Başar Erzurumlu hemşehrilerini ziyaret etti
Prof. Başar Erzurumlu hemşehrilerini ziyaret etti

Kendisi de aslen Erzurumlu olan Prof. Dr. Başar, Dernek Başkanı Yavuz  Göydemir, Yönetim Kurulu ve  dernek üyeleri tarafından “sen  gönüllerin başkanısın” diye samimi bir şekilde karşılandı.

 

“SEN GÖNÜLLERİN BAŞKANISIN”

Başar’a Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Yrd. Dr. Dr. Ömer Kurtaş, Yrd. Doç. Dr .Safiye Başar, Öğr. Gör.Kazım Çelik, Ayıca, Kadın Kolları Başkanı Senan Uygun, Mehmet Kaçar, Tuğman Kayalı, Hamza Sucu, Figen Ergün, Nevra Şeker ve Osman Şeker de eşlik etti.

  1. şat Başar’a   hemşehrileri tarafından  Erzurum`un meşhur cağ kebabı da ikram edildi. “Memleket özlemimizi biraz hafiflettim Erzurum'a gidermişcesine heyecanlanıyorum buraya her gelişimde. Bana ailem kadar yakınsınız kendimi evimde memleketimde hissediyorum” dedi.
  2. derneklerin önemi, göreve geldiklerinde tüm derneklerle geliştirecekleri ilişkiler konusunda ayrıntılı açılamalarda bulundu.

 

KÖRFEZ’İN AYAĞA KALMASINI SAĞLAYACAĞIZ

 

Başar şunları söyledi:  “Ben akademisyenim, eğitimciyim. Ülkemin her yerindeki sorun benim sorunumdur. Ben yıllarca Hereke'de Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı yaptım. AKP’li  Belediye oradaki Fakülteyi yok saydı.  AKP yönetiminden memnun olmadığım için aday oldum. Vatandaş olarak halkçı bir belediye olmadığı için aday oldum. Körfez, fabrikalara, limanlara ve Tırlara göre yapılandırılmış, insana özgü bir yapılanma yok. İnsan önemsenmiyor. Körfez halkını körfezin merkezine alarak, körfezin öznesi yaparak yani insana özgü bir kent yapacağız. Diğer partiler yada Yerel Yönetim ne yapmamış bizi ilgilendirmiyor. Bundan sonra ne yapacağımız önemli. Körfez’in ulaşım, işsizlik, çevre, sosyal, sağlık, imar, eğitim ve köylünün sorunları  gibi tüm sorunlara el atacağız. Çünkü, Körfez şu hali ile gerçek bir ilçe, yaşanabilir bir kent değil. Sizden oy istemeye değil, desteğinizi artırmayı istemeye geldim”.

 

HOCALARDAN  ÖVGÜ

Toplantıda Prof.Dr.Cüneyd Özkürkçügil,  “Millet artık ne din üzerinden nede Atatürk üzerinden siyaset istiyor, artık halk eşitlik istiyor”derken, Başar’a Prof.Dr.Cüneyd Özkürkçügil, Prof.Dr.Mithat Fırat Özer de “Reşat hocamla tüm projelerinde yer almaya hazırım. Reşat hocam bir bilim adamı, sanatçı başkan olduğunda Körfezi yeniden yaratacak. Şimdi burada bu kalabalığı hemşehrilerinin ilgisini görünce hiç şüphem yok Körfez Reşat Hocayla halkın belediyesi olmuş bile.”diye konuştu. Yrd.Dr.Dr.Ömer Kurtaş da “Reşat Hoca her zaman Erzurumlu Hemşehrilerinin arkasında desteğini hissetmenin güvenini yaşadı. Körfez için en büyük projemiz Reşat Hocanın kendisidir. Diğer partiler yada Yerel Yönetim ne yapmamış bizi ilgilendirmiyor. Bundan sonra ne yapacağımız önemli”diyerek Başar’a övgülerde bulundu.

 

Erzurumlu hemşehrileri ise, yaptıkları konuşmalarda Reşat  Başar’dan beklentilerini anlattı ve  dert yandılar. Toplantı sonrası,  Başar hemşehrileri tarafından “sen gönüllerin Başkanısın” denilerek uğurlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat