Özdilek

Güncel

Pakistan Fırkateyni PNS-ASLAT Gölcük Limanı'nda

Gölcük Deniz Üssünü ziyaret eden Pakistan’ın ilk yerli yapım F-22 firkateyni olan Pakistan Deniz Kuvvetleri Gemisi PNS-ASLATta, Türk Deniz Kuvvetleri onuruna resepsiyon verildi.

23 Ekim 2013 Saat: 21:26
Pakistan Fırkateyni PNS-ASLAT Gölcük Limanı'nda
Pakistan Fırkateyni PNS-ASLAT Gölcük Limanı'nda

Ziyaret süresince Türk Deniz Kuvvetleri gemileri ile liman ve deniz eğitimleri yapacak olan Pakistan Fırkateyninde dün akşam verilen resepsiyona Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, EDOK Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile Türk ve yabancı askeri personel katıldı.
Türkiye ve Pakistan Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyon, Gemi Komutanı Albay Ahmad Farooq ve Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat’ın konuşmasıyla devam etti. Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Türkçe yaptığı konuşmada, iki ülke arasında geçmişten gelen tarihi bağların ikili ilişkilerin temelini oluşturduğunu, bu ziyaretle iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Shaukat, Türk misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti ve takdirlerini ayrıca ifade etti.
Konuşmaların ardından Pakistan’ın geleneksel yiyeceklerinin sunulduğu ikram yapıldı. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Gemi Komutanı Albay Ahmad Farooq günün anısına yapılan pastayı kesti.
22-25 Ekim 2013 tarihlerinde, Gölcük Deniz Üssü’nü ziyaret ederek Türk Deniz Kuvvetleri ile çeşitli liman ve deniz eğitimleri icra edecek PNS ASLAT gemisinin uzunluğu 123 metre, tonajı 3144 ton. Sürat yapabilen gemi su üstü harbi temel harp fonksiyonlarını icra ediyor. Gemi çoklu tehdit ortamlarında, bağımsız olarak ya da bir görev gurubuyla çalışma kapasitesine sahip bulunuyor.
Pakistan Deniz Kuvvetleri'ne ait ASLAT, kapsamlı savunma yetenekleri ile; Denizaltı Savunma Harbi, Suüstü Savunma Harbi ve Hava Savunma Harbi ana görev fonksiyonlarını icra edebilecek kapasitedeki silah ve sensörlerle donatılmış gözüktü. Gemi, çok fonksiyonlu fırkateyn olup Denizaltı Savunma Harbi imkan ve kabiliyetine sahip, ayrıca Z9EC-20 helikopteri taşıma kapasitesine sahip bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat