Ekonomi

Moralı, Kocaeli mesleki ve teknik eğitimde rol model olacak

Mesleki eğitim konusunun ekonomik kalkınmanın en önemli ve belirleyici unsuru olduğunu söyleyen Moralı ‘’Kocaeli ilinin mesleki ve teknik eğitimde rol model olacak bir il olduğunu, icfade etti.

26 Ocak 2017 Saat: 10:43
Moralı, Kocaeli mesleki ve teknik eğitimde rol model olacak
Moralı, Kocaeli mesleki ve teknik eğitimde rol model olacak

Körfez Ticaret Odası (KTO) Ocak ayı meclis toplantısı meclis başkanı Güngör Ayhan’ın başkanlığında yapıldı. Ocak ayı meclis toplantısı açılış konuşmasında ay içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Sibel MORALI meclis ve meslek komiteleri üyelerine bilgi verdi.

Kocaeli mesleki ve teknik eğitimde rol model olacak

Mesleki eğitim konusunun ekonomik kalkınmanın en önemli ve belirleyici unsuru olduğunu söyleyen Moralı ‘’Kocaeli ilinin mesleki ve teknik eğitimde rol model olacak bir il olduğunu, bu anlamda daMesleki eğitim, eğitimin lokomotifi olmak zorunda diye düşünüyoruz. Öncelikli olarak Mesleki ve Teknik Eğitim sistemimizi vakit geçirmeden çağın gereklerine  uygun yapılandırmalıyız. Eğitim sistemimiz bu sisteme ne kadar uygun? Yapmış olduğumuz çalışmalarla bunu belirlemeli, adımlarımızı bu doğrultuda atmalıyız. Artık, Sanayi toplumunun gereklerine göre planlanmış ve yapılandırılmış, mesleki ve teknik eğitim sistemimizi ortaöğretimden yükseköğretime kadar çağın şartlarına uygun hale getirmeliyiz’’ Dedi.

Moralı: işsiz kardeşlerimize istihdam sağlayalım

Konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR  başlattığı “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği ’ne değinen Moralı’’81 ildeki Oda-Borsalarımız ve İŞKUR İl Müdürlüklerimiz hızla birlikte çalışmaya başladılar. Nitelikli eleman ihtiyacındaki şirketlerimizle iş arayan kişiler bir araya getirdiler. İşgücü piyasası ve istihdam için birlikte çalışılmaya başlandı. Bu seferberlik, Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimi olduğunu düşünüyoruz Bende buradan üyelerimize sesleniyorum Devletimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız İŞKUR ve SGK, özel sektöre bu kadar destek verirken, özel sektörün önünü açarken, biz de elimizi taşın altına koyalım. İmkânlarınız ölçüsünde Türkiye’nin geleceğine istihdam sağlayalım İŞKUR işe alacağın kişinin maaşını ödüyor, sigortasını yapıyor. Bizlere hiçbir maliyeti yok. Üstümüze düşen işsiz kardeşlerimize istihdam sağlamak Program sonunda bu kişiyi istihdam etmeye devam edersek, SGK işveren payını İŞKUR ödüyor yine. Yani İŞKUR, bizlerin istihdam üzerindeki yükümüzü azaltıyor. Bize de bundan yararlanmak düşer diye düşünüyorum değerli arkadaşlar. Biliyorsunuz bizde İŞKUR ile Hizmet noktası protokolümüzü imzaladık Odamızdaki İŞKUR Hizmet noktasına; Hangi tür çalışana ihtiyacınız varsa, ihtiyacınızı söyleyebileceksiniz Biz ihtiyacınız olan nitelikli elemanı bulup size gönderebileceğiz.

 

Odamız Hizmeti Üyelerimizin Ayağına Götürecek

Şubat Ayı’ndan itibaren geçilecek olan Elektronik belge dağıtım sisteminden bahseden Moralı ‘’Yeni yazılım sistemine ilk safhada TOBB Belgeleri ve TOBBNET kullanan odalar (akredite olan odalar) 15 Şubat 2017’den itibaren geçiş yapacak. Diğer odalar ise Haziran 2017’de bu sistemi kullanmaya başlayacak. Odamız akredite bir oda olarak busisteme 15 Şubat 2017 tarihi itibariyle geçmiş olacak. Bu sistemle birlikte üyelerimize artık pek çok hizmeti çok daha kolay bir şekilde vereceğiz.Üyelerimiz hiç oda ve borsaya gelmeden işlemleri online yapabilecekleri bu sistemde, tüm belgeler online olarak verilebilecek ve internet üzerinden barkod ile doğrulanabilecek. Odamız bu sistemle tüm belgeleri bu sistem üzerinden verebilecek ve üyenin herhangi bir belge için odamıza gelme külfeti ortadan kalkmış olacak yani odamız hizmeti üyelerimizin ayağına götürmüş olacak

KTO Körfez Ticaret Odası Koordinatörü sunum Yaptı

Körfez Ticaret Odası Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda İş başı eğitimleri ile ilgili açıklamalar yapan İŞKUR Körfez Ticaret Odası Koordinatörü Ayhan Pehlivansoy İşbaşı eğitimlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirirken meclis üyelerinin sorularını dinleyip cevapladı. Körfez Ticaret odası İŞKUR Koordinatörü Pehlivansoy ‘’Bu programdan her İŞKUR Hizmet noktasına; Hangi tür çalışana ihtiyacınız varsa, ihtiyacınızı söyleyebileceksiniz Biz ihtiyacınız olan nitelikli elemanı bulup size gönderebileceğiz’’ dedi.

 

Başarılı Komiteler Ödüllendirildi

Körfez Ticaret Odası Performans değerlendirme sonuçlarına göre en fazla öneri getiren ve komite toplantılarına katılım sağlayan komiteler belirlenerek bu komitelere plaket takdim edildi.

Performans sonuçlarına göre

en başarılı meslek komiteleri 1. Ve 15. Meslek Komitesi(Aydın Uzunoğlu, Mesut Göçer, Razinihan Hacet, Rıfat Bekir Bekiroğlu, Şener Söğüt, Latif Hürtürk, Recep Öztürk, Sebahattin Doğan, Turan Kurtaran, Hasbi Kökçan.)

 En başarılı ikinci Meslek Komiteleri 8.ve 9. Meslek Komiteleri (Güngör Ayhan, Halis Bozkurt, Talet Yılmaz, Vahdet Ağca, Erkan Çağlayan, Mehmet Salmaş, Mustafa Altun, Lokman Gözübüyük, Ömer Özbek, Veysel Şenol, Yüksel Gündoğdu)

En başarılı üçüncü meslek komitesi ise 13. Meslek Komitesi seçildi. (Fatih Uykun, İdris Cömert, Muzaffer İşcan, Turgut Metin Kaya, Türkay Kaya)

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat