Özdilek
Fikret Gökmen
Fikret Gökmen

Mesleki kurslar aldatmacası

Belediyelerde ve milli eğitime bağlı özel kurslarda muhasebe mesleğine yönelik kurslar düzenlenmektedir.

31 Temmuz 2017 Saat: 22:20

Belediyeler bu işi yıllarca KOMEK veya İZMEK adı altında yürütmektedir. diğer mesleklere ilişkin bir yorumda bulunamam ancak muhasebe mesleğine yönelik meslek edindirme kurslarının tamamen bir aldatmaca olduğu kanaatinde değil, eminim.

                Muhasebe mesleği öyle 384 saatlik verilen kurslarda yapılacak bir meslek dalı değildir bu kadarlık eğitim ara elemen için bile yeterli değildir. Kaldı ki muhasebe mesleği için lise eğitiminden sonra 4 yıl lisans eğitimi bile yeterli bulunmamaktadır. Muhasebe mesleği sahibiyim diyebilmek için hiçbir meslekte olmayan giriş zorlukları vardır.

                4 yıllık lisans eğitimi sonrası mesleki staja başlamak için eleme sınavına girilmesi gerekmektedir. Bu sınavda başarılı olunması durumunda, 3yıl süreli staja başlanacaktır. Staj yeri bir mali müşavir yanında veya şirketlerde bir mali müşavir gözetim ve denetimde yapılmaktadır. Stajda başarılı olduktan sonra 7 tane dersten yeterlilik sınavlarında başarmak zorundadır. Tüm bu aşamalardan sonra muhasebe mesleğine giriş yapabilmektedir o nedenle belediyelerin öğrenci kursları “muhasebe meslek kursları diye adlandırılması tam bir aldatmacadır.

                Bu kurslarda eğitim alanlar muhasebe ofislerine geldiklerinde aslında pratikten çok uzak ve yeteriz eğitim aldıkları meslektaşlarımız tarafından çok net olarak gözlemlenmektedir. Bu kursların adına “muhasebe mesleki “ ismini kullanılmasında yukarıda belirtiğim gibi yanlıştır. Bu eğitimin adı olsa olsa temel ticari bilgiler olarak verilebilir.

                Bu bilgilerin muhasebe alanında kullanılması ve gerçekten verimli olması isteniyorsa eğitim aşamasında bu mesleğin sahibi olan kişilerden veya SMMM veya YMM odalarından destek alınması uygun olur.  Böylece piyasanın ara eleman ihtiyacı da karşılanmış olunacaktır.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Tek Yol Taksim Meydanı mı?5 Mayıs 2024 Saat: 21:05
Dünya üretim ve paylaşım konusunda, avcılıktan başlayarak bugünkü üretim ilişkilerine gelene kadar birçok evrelerden geçti.
Yanlış hedef29 Nisan 2024 Saat: 10:32
Almanya'da katıldığı bir söyleşiden dönen CAN BABA ya (Can Yücel) “Almanya’yı nasıl buldun?” Diye sorarlar.
Yanlış hedef29 Nisan 2024 Saat: 10:30
Almanya'da katıldığı bir söyleşiden dönen CAN BABA ya (Can Yücel) “Almanya’yı nasıl buldun?” Diye sorarlar.
Borç halkın, fayda mültecilerin21 Nisan 2024 Saat: 11:17
Pandemi dönemi tüm dünya için zor bir dönemdi.
Vergi ve delik cep14 Nisan 2024 Saat: 13:10
Maliye Bakanlığı vergi kanunları ile ilgili köklü değişiklikler yapma hazırlığı içinde.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat