Özdilek

Ekonomi

MARKA’dan Otomotiv sektörüne önemli destek

MARKA güdümlü proje desteği sayesinde otomotiv yan sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu, yurtdışında gerçekleştirilen çok sayıda test Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) içerisinde yer alan otomotiv test merkezinde g

22 Aralık 2016 Saat: 12:27
MARKA’dan Otomotiv sektörüne önemli destek
MARKA’dan Otomotiv sektörüne önemli destek

TOSB yerleşkesi içerisinde MARKA desteğiyle kurulan ve geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen Araç ve Aksam Parçaları Dayanım-Ömür-Performans Test Laboratuvarı’na MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi inceleme ziyareti gerçekleştirdi.  İnceleme ziyaretini gerçekleştiren heyet içerisinde Kocaeli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, TOSB Bölge Müdürü Fuat Günel, MARKA’dan Proje Uygulama Birimi Başkanı Şevket Kırıcı, Gebze Yöneticisi Yusuf Gürhan Öztaş ve İzleme Birim Başkanı Devrim Şavlı yer aldı. 

 

Dışa Bağımlılığımız ve Cari Açığımız Azalacak

Kurulan merkez ile otomotiv sanayinde özgün teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine esas teşkil edecek tasarım doğrulama testleri yapılabilir hale gelecek ve otomotiv sanayiinin bu alandaki dışa bağımlılığı minimum düzeye indirilecek.

 

Yılda yaklaşık 2 Milyar TL’yi test ücreti olarak yurtdışına gönderen ülkemizde proje ile söz konusu testler nedeniyle oluşan yüksek maliyetlerin düşmesi ve en önemlisi iş gücü kayıplarının azalması sağlanacak.

 

Söz konusu otomotiv test merkezi, sektörde faaliyet gösteren tüm firmalara, enstitü ve üniversitelere hizmet verecek donanıma ve kaliteye sahip olacak şekilde tasarlandı. Merkez bünyesinde;  hidromekanik ve elektrodinamik test sistemleri, klimatik test hücreleri, yüksek kapasiteli motor dinamometresi, araç üzeri emisyon/yakıt tüketimi ölçme sistemleri kullanıma kısa bir süre içerisinde hazır hale getirilecek.

 

MARKA’dan Ulusal Etki Doğuracak Projeye 3 Milyon TL Bölgesel Katkı

Test Merkezi ziyareti sırasında bilgilendirmelerde bulunan MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan “Ülkemizin rekabetçi konumunu devam ettirebilmesi için özel sektörün verimlilik düzeylerinin yukarıya taşınması, katma değerli üretimin artırılması gerekmektedir. Kalkınma ajansımız da bu hedef doğrultusunda ulusal etki doğuracak özel niteliğe sahip projeleri ortaya çıkartarak bölgesel katkı sağlama gayretindedir. Bu gayret neticesinde ortaya çıkan projemizle otomotiv test mühendisliğine ilişkin bilgiye birikimimiz artacak, hali hazırda yurtdışında yapılmakta olan otomotive ilişkin çok sayıda testin ülkemiz sınırları içerisinde yapılması sağlanarak cari açığın giderilmesine katkı sağlanacaktır. Doğu Marmara Bölgesi’nde ana ve yan sanayisiyle baskın sektör niteliğinde olan otomotiv sektörünün desteklenmesi doğuracağı etki açısından da önem taşımaktadır. Projenin toplam bütçesi yaklaşık 4,1 milyon TL olup bu tutarın 3 milyon TL’si Ajansımız tarafından finanse edilmiştir. Bu vesileyle projenin asli sahibi olan TOSB Yönetimine ve ekibine ülkemize gerçekleştirdikleri katkıdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Burası Aynı Zamanda Bir Sinerji Merkezi Olacak

Ziyarette konuşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ise bu projenin önemli bir bölgesel ve ulusal kalkınma projesi olduğunun altını çizerek şimdiye kadar yurt dışına yaptırılan pek çok testin bu laboratuvarlarda yapılmak sureti ile ciddi miktarda zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacağını belirtti. Çiftçi ayrıca, global otomotiv müşterilerine de referans teşkil eden bu laboratuvar binası ile TOSB içinde muhtelif mekanlarda faaliyet gösteren tüm ortak laboratuvarları tek çatı altına toplayarak, bir sinerji merkezi oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Otomotiv, demiryolu, savunma, makine, elektrik, elektronik, beyaz eşya, ev aletleri ve daha pek çok sektöre hizmet verecek bu önemli merkezin hayata geçmesini sağlayan ve ciddi emek veren MARKA yönetimine ve ekibine teşekkürlerini iletti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat