Özdilek

Siyaset

Korkmaz: Bu dış politika iflasıdır

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, Musul ve Kerkük bizim 82-83 plakaları takarız diye naralar atılırken gelinen noktada fiilen Kürdistan’ın kurulma aşamasında olunduğunu söyledi.

6 Nisan 2017 Saat: 12:14
Korkmaz: Bu dış politika iflasıdır
Korkmaz: Bu dış politika iflasıdır

Kerkük Vilayet Meclisi'nin 28 Mart 2017'de Kerkük'te kamu kurumlarında Irak bayrağının yanına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının asılmasına ilişkin kararın Türkiye açısından kaygı verici olduğu kadar bir anlamda da dış politikanın iflası noktasında olduğunu ifade eden  Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, Musul ve Kerkükbizim 82-83 plakaları takarız diye naralar atılırken gelinen noktada fiilen Kürdistan’ın kurulma aşamasında olunduğunu söyledi.

 

 “Merkezi hükümeti desteklemeliyiz”

Ancak bugün Kerkük'te yaşananlar kısa süreli ve geçici bir gelişmenin ötesinde uzun vadede derin sorunlara dönüşebilecek bir sürecin ilk işaretleri olduğunu ifade eden Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, “Bu nedenle Kerkük'teki bayrak meselesini daha geniş bir çerçeveden değerlendirmek gerekiyor. X

Elbette, bayrak krizi siyasi bir sembol olması yönüyle son derece önemli. Ancak eğer bugün Kerkük'te tanık olunan gelişmeler sadece 'bayrak' sorunu çerçevesinde ele alınırsa yaşanan sürecin nedenleri de olası sonuçları da anlaşılamaz. Kerkük'te bayrak krizi ile sembolleşen olaylar aslında uzun erimli bir sürecin parçası. 2003 yılında Irak'ın işgaliyle başlayan Kerkük'ün IKBY'ye bağlanma süreci, bayrak kriziyle önemli bir aşamaya ulaşmıştır. Eğer bu süreçte yerel ve bölgesel olarak güçlü bir karşı çıkış olmazsa en geç iki yıl içinde (belki de daha kısa bir süre zarfında) Kerkük IKBY'ye tam olarak bağlanacaktır. Bizim bu süreçte Irak merkezi hükümetinin yanında olup içeride oluşabilecek yerel ve bölgesel yönetimlere sempatik bakmamamızdır. Aksi durumda sınır boylarımızdan terör olaylarının önünü kesemeyiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat