Özdilek

Eğitim

Körfez Zabıtası’na Robocop Eğitimi

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Toplumsal Olaylara karşı Müdahale” eğitiminde zabıta personeline uygulamalı eğitim verildi.

10 Aralık 2012 Saat: 16:01
Körfez Zabıtası’na Robocop Eğitimi
Körfez Zabıtası’na Robocop Eğitimi

26-30 Kasım tarihleri arasında Körfez Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonunda Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Çevik Kuvvet Şube Müdürü  Erol Çengelek, Emniyet Amirleri Kazım Ejder, Ahmet Öncel, Başkomiser  Ömer Ünver , Komiser Hakkı Ayranlı  ve komiser yardımcısı Battal Yalçın tarafından verilen eğitimde, barikat kurma, kama,hat , çatı düzeni,  gözaltına alma  gibi konular zabıta personeline  uygulamalı olarak eğitim verildi.

 

Gerçeğini aratmayan eğitimde, zabıta personeli kalkanları ile barikat kurarken diğer arkadaşları da onlara tekme ve taşlarla saldırdı. ‘Biber gazı ve patlayan maytaplara karşı kendini nasıl koruması gerektiği’ eğitimini uygulamalı olarak alan zabıta personeli, ilk kez giydikleri robocop elbiseleriyle başarılı savunma yaptı.

Körfez Belediyesi  Zabıta Müdürü Cumali Gündoğdu’nun  da izlediği eğitimde gerçekleri aratmayan görüntüler izleyenlerin takdirini topladı. 

 Zabıta personelinin gelişen çağa ve teknolojik olaylara karşı kendini yenileyerek hizmet ağını geliştirdiğini ifade Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Cumali Gündoğdu, toplumsal olaylarda polisin olmadığı alanlarda zabıtanın görev üstlendiğini belirtti. Körfez’de çok fazla toplumsal tepkiler ve olayların olmadığını, ancak zabıta olarak bu tür olaylara karşı hazırlıklı olmanın yararlı olacağını vurgulayan Gündoğdu “Biz personelimizi her türlü olaylara karşı hazırlıklı olması için eğitim ve pratikte hazırlıklı tutuyoruz. Sevecen ve yardımcı zabıta kimliğini, şiddet ve tepkisel olaylara karşı da bilgilendirmek istiyoruz. Bu eğitimde bize yardımcı olan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürü ve personellerine katkılarından dolayı teşekkür ederim ” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat