Özdilek

Çevre

"Körfez’e çöp fabrikası istemiyoruz"

KTO Başkanı Mustafa Efe, Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez İlimtepe’ye yapmayı planladığı ve halk arasında “çöp fabrikası” olarak bilinen tesisi projesinin durdurulmasını istedi.

5 Ocak 2016 Saat: 00:10
"Körfez’e çöp fabrikası istemiyoruz"
"Körfez’e çöp fabrikası istemiyoruz"
Efe, İlimtepe’nin Körfez için son yaşam fırsatı olduğunu da dile getirdi.

 

Körfez İlimtepe ile Derince’nin bir bölümüne yapılması planlanan yeni çöp tesisi hakkında büyük bir kamuoyu oluşmaya başladı. Konu hakkında ilçelerdeki sivil toplum kuruluşları yapılan çalışmanın iptal edilmesini ve bölgeye böyle bir tesis kurulmaması için seslerini yükseltmeye başladılar.

 

ÖNCE DİLOVASI’NDA YAPILACAKTI

Bilindiği gibi bu tesisin yapımı daha önce de gündeme gelmişti. Dilovası ve Körfez Hereke ilçelerinin üst kesimlerinde yapılması planlanan bu tesis, bölgede büyük bir tepkiye sebep olmuştu. Başta Dilovası olmak üzere iki ilçede de yapılan eylemlerle projenin rafa kaldırılması istenmişti.

 

DEVASA BİR TESİS OLACAKTI

Toplam 1,5 milyon metrekarelik alanda kurulması planlanan bu devasa tesisin modern bir teknoloji ile yapılacağı ilan edilmiş ise de halk bu konuda ikna edilememişti. Özellikle 7 Haziran seçim sürecinde sıklıkla gündeme gelen tesisle ilgili olarak halkın tepkisi sonrasında projenin uygulanmamasına karar verilmişti. Şimdi bu dev projenin yarısı kadar bir arazide, İlimtepe ve Derince’nin bir kısmı üzerinde kurulması planlanan yeni tesisle ilgili olarak da tepkiler şimdiden yükselmeye başladı.

 

ODALARDAN DESTEK GELDİ

Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mustafa Efe, İlimtepe’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan çöp fabrikasına karşı olduklarını belirten bir basın açıklaması yaptı. Oda binasında yapılan açıklamaya, KTO Başkanı Efe’nin yanı sıra, MTO Meclis Başkanı Güngör Ayhan, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, İlimtepe Mahallesi Muhtarı Kazım Elmas, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeniyalı Mahallesi Muhtarı Yusuf Yanar, KTO ve belediye meclis üyeleri, ilçedeki çok sayıda derneğin yöneticileri katıldı. Grup adına konuşan Başkan Efe, tesisin kurulması halinde oluşabilecek olumsuz durumları sıralayarak projenin hayata geçirilmemesini istedi.

 

“GELECEĞİMİZİ YOK EDER”

Kurulması planlanan çöp tesisinin düşük yoğunluklu konut projelerinin bulunduğu bu yerleşim alanının 2 kilometre kuzey doğusuna yapılmasının planlandığını belirten Efe, “Yerleşim açısından Körfez için son şans olan İlimtepe bölgesine böyle bir tesisin yapılması, ilçenin geleceğine dair umutların yok edilmesi anlamına gelir. Söz konusu tesis yeri, en ufak bir endüstriyel tesis dahi bulunmayan, bitki örtüsü ve diğer canlı varlıkları ile bakir ormanlık bir alanın tam ortasındadır. Ayrıca Kocaeli’nin markası haline gelen Çenesuyu su kaynağının üzerindedir” dedi.

 

“HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

İlçelerinde ve özellikle İlimtepe bölgesinde böyle bir tesisi istemediklerini dile getiren Başkan Efe, “Körfez Ticaret Odası, Körfez Esnaf Odası, Şoförler Odası, ilçemizin tüm muhtarları ve dernekleri olarak, doğal hayatın tahribine yol açacak, ilçeye adaletsiz bir şekilde külfet yükleyecek, yerleşim açısından Körfez için son şans olan İlimtepe’nin yok olmasına ve 150 bin vatandaşın hayatını çekilmez hale getirerek tesisin bu alana yapılmamasını istiyoruz. Bu konuda yetki ve sorumluluğu olan herkesi göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat