Özdilek

Güncel

Körfez’de kıyafet kumbarası var

Körfez Belediyesi ilçede belirli noktalara yerleştireceği kumbaralardan topladığı kıyafetleri ekonomiye tekrar kazandıracak

13 Şubat 2018 Saat: 16:25
Körfez’de kıyafet kumbarası var
Körfez’de kıyafet kumbarası var

Körfez Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Geri Dönüşüm’ projeleri ile gelecek nesillere temiz bir doğa bırakarak, doğal kaynakları da koruma hedeflerini sürdürüyor. Körfez Belediyesi, son olarak ayrılmadığı takdirde şehrin çöp depolama sahalarına giden tekstil ürünlerini tekrar ekonomiye kazandırmak amacıyla kumbaralar yerleştirmeye başladı. İlk etapta 26 noktaya yerleştirilen kumbaraların sayısı ilerleyen günlerde 52’ye yükseltilecek.

Başkan baran bilgi aldı

Kumbaralara bırakılan kıyafetler bu iş için oluşturulan ekipler tarafından toplanacak ve ekonomiye tekrar kazandırılması amacıyla dönüşüme alınacak. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da dün Atık Getirme Merkezi’ne gitti, başlatılan proje ile ilgili olarak Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım ve yetkililerden bilgi aldı.

Ekonomiye kazandırılacak

“Bizler, çevreye duyarlı olan belediyecilik anlayışıyla her şeyin geri dönüşümünü sağlamaktayız” diyen Başkan İsmail Baran, “Bütün kullanılmış olan malzemelerin plastiğin, camın, şişenin, kağıdın geri dönüşümünü zaten gerçekleştiriyorduk. Tekstil olsun, ayakkabı olsun herkesin evinde giymediği kıyafetleri ekonomiye tekrar kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler: İsmail Baran,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat