Özdilek

Güncel

Körfez’de Ata’yı Anma Töreni Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde bir dizi etkinlikle anıldı.

10 Kasım 2012 Saat: 21:02
Körfez’de Ata’yı Anma Töreni Yapıldı
Körfez’de Ata’yı Anma Töreni Yapıldı

ÇELENK SUNUMU VE SERGİ AÇILIŞI

Kaymakamlık önü Atatürk Anıtı önünde başlayan anma programına; Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Hava Radar Mevzi ve Körfez Garnizon Komutanı Yarbay Şener Yücel, Körfez Belediye Başkan Vekili Nurettin Yıldırım, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah,AKP İlçe Başkanı Engin Koyun, CHP İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu, MHP İlçe Başkanı Yağız Öztürk Günen, Emniyet Müdürü Coşkun Opak, Jandarma Komutanı Yüzbaşı  Savaş Dalgıç, daire müdürleri, siyasi partiler, katma bütçeli kuruluşlar, sanayi kuruluşları, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenden sonra Herke Nuh Çimento İÖO da hazırlanan programa geçildi.

 

ANMA PROGRAMI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; günün anlam ve önemini belirten konuşma Hereke Nuh Çimento İlköğretim Okulu müdürü Alparslan Dalkılıç tarafından yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan ve beğeniyle izlenen “Atam İzindeyiz” belgeselinden sonra müzik öğretmeni Nuray Ayça ve Türkçe öğretmeni Berna Ünal’ın önderliğinde hazırlanan Atatürk oratoryosu sahne aldı.Atatürk’ün sevdiği türkülerin söylendiği program resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.Katılımcıların fotoğraf sergisini gezmesiyle program son buldu.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

 

Resim Yarışması

1. Melikşah Erdemir  (Atatürk İ.Ö.O.)

2. Yusuf İmir  (Özel Erkul Bahar  İ.Ö.O.)

3. Rıfat Haldun Şanlı (Hasbro İntertoy Çağdaş Yaşam İ.Ö.O.)

 

Şiir  Yarışması

1. Betül Sema Çoşkun (Petkim İ.Ö.O.)

2. Ahsen Saka (General Edip Bayoğlu İ.Ö.O.)

3. Kevser Karabay (Yeniyalı Fahri Korutürk  İ.Ö.O.)

 

Kompozisyon Yarışması

1. Fatma Meydan  (Orhangazi Anadolu Lisesi)

2. Selen Güner  (Yarımca Lisesi)

3. Melike Sağır (Hereke Kız Teknik ve Meslek Lisesi)

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat