Teknoloji

Körfez’de Akıllı Teknoloji Devri

Körfez Belediyesi, sosyal belediyecilik ve akıllı kent anlayışı ile hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi.

22 Haziran 2016 Saat: 09:33
Körfez’de Akıllı Teknoloji Devri
Körfez’de Akıllı Teknoloji Devri

Körfez halkını park ve meydanlarda ücretsiz internete kavuşturmayı hedefleyen projenin çalışmaları tamamlandı. Ücretsiz internet erişimi, 5651 Sayılı İnternet Yasası’na uygun olarak hizmet verecek. Vatandaşlar Körfez Belediyesi ağını seçtikten sonra TC Kimlik Numarası Ad, Soyad ve doğum tarihiyle ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinden kolaylıkla yararlanabilecekler.

Körfez’de Yeni Bir Dönem Başlıyor

Bu uygulamalarda çevreciliği de ön planda tutan Körfez Belediyesi, akıllı telefonlara yönelik şarj ve internet hizmeti veren Akıllı Direk kurdu. Belediye Başkanı İsmail Baran, “Artık teknolojinin bizlere sağladığı kolaylıkları bizde halkımızla buluşturacağız. Ulaştırmada, güvenlikte, belediye hizmetlerinde yeni bir dönem başlattık.” dedi.

Giriş Çok Basit

Tütünçiftlik eski belediye önü, Hereke Cumhuriyet meydanı, Mimarsinan mahallesi Mehmet Akif Ersoy caminin ön tarafı ve Tütünçiftlik kültür merkezinde olmak üzere 4 noktada bulunacak. Ücretsiz internet erişimi, 5651 Sayılı İnternet Yasası’na uygun olarak hizmet verecek. Vatandaşlar Körfez Belediyesi ağını seçtikten sonra karşılarına TC Kimlik Numarası, Ad, Soyad ve doğum tarihiyle ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinden kolaylıkla yararlanabilecekler.

Telefonlar Tamamen Doğal Bir Şekilde Şarj Olacak

Üç adet güneş paneli ile beslenerek elektrik üreten Akıllı Direk bu elektriği depolayarak kullanıma sunmak üzere USB çıkışlara gönderiyor. Akıllı Direk, interneti olmayan ya da şarjı bitmek üzere olan vatandaşlara internet ve telefonu şarj etme imkanı veriyor. Üstelik telefonlar tamamen doğal bir kaynak olan güneşten faydalanılarak şarj ediliyor.

Ücretsiz, Hızlı Ve Güvenli İnternet Körfez Halkının Hizmetinde

Belediye Başkanı İsmail Baran, Ücretsiz Wİ-Fİ projesiyle ilgili olarak, "İnternet günümüz dünyasında hayatımızın çok önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Biz de hem sosyal belediyecilik hem de akıllı kent anlayışımız ile meydan ve parklarımızda ücretsiz, hızlı ve güvenli internet erişimi hizmeti için çalışmalara başlayarak hızlı bir şekilde neticelendirdik. Vatandaşlarımızın boş zamanlarını yoğun olarak geçirdiği bu alanları daha keyifli ve verimli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat