Özdilek

Ekonomi

KOÇ'lar tek başlarına kaldı

Koç Grubu'nun gözde şirketlerinden Ford Otosan büyük bir AR-GE merkezini açtı. Ancak açılışa hükümetten kimse katılmadı.

29 Temmuz 2013 Saat: 20:06
KOÇ'lar tek başlarına kaldı
KOÇ'lar tek başlarına kaldı

FORD Otosan , Kocaeli Fabrikası’nda yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarına yeni bir merkez ile hız kazandırıyor. Sancaktepe’de yer alacak olan Ford Otosan Mühendislik Merkezi, Türk otomotiv ve özel sektörünün en büyük Ar-Ge merkezi olma özelliğini taşıyor.

AÇILIŞTA HÜKÜMETİ TEMSİLEN KİMSE YER ALMADI

Gezi Parkı olayları ve ardından Koç Grubu'nun en büyük şirketi TÜPRAŞ'ta yapılan denetimler sonrası, Koç Grubu'nun Gezi tavrı nedeniyle cezalandırıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Koç Grubu'na ait bu dev yatırımda hükümeti temsilen herhangi bir yetkilinin olmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Grubun önde gelen isimlerinden Ali Koç ise törendeki konuşmasında hükümeti övdü:

'Hükümetimizin Ar-Ge’ye verdiği önem bizler için en büyük motivasyon kaynağı olmuştur'

BAKANLIK ONAYLI 14 AR-GE MERKEZİ

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ’un da katıldığı temel atma töreninde konuşan FordOtosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç , Koç Topluluğu’nun son 5 yıldaki harcamasının toplam 2.7 milyar TL seviyesinde olduğunu belirtti. Koç, “Topluluğun bünyesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış 14 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. Ülkemizin ortalama Ar-Ge harcamalarının net ciroya oranı yüzde 0.9 iken, Koç Topluluğu’nda bu rakam yüzde 1.73 ile uluslararası standartlara yakın seviyelerdedir. Hükümetimizin Ar-Ge’ye verdiği önem bizler için en büyük motivasyon kaynağı olmuştur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat