Özdilek

Ekonomi

KOCAMAN “CADDE MAĞAZACILIĞI KORUNMALI”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, çarşı esnafının AVM'ler karşısında bir bir yok olduğunu söyledi.

5 Şubat 2013 Saat: 11:34
KOCAMAN “CADDE MAĞAZACILIĞI KORUNMALI”
KOCAMAN “CADDE MAĞAZACILIĞI KORUNMALI”
Yıllarca adres tarif ederken ‘şu mağazanın yanında’, birisiyle bulaşacağımızda ‘şu mağazanın önünde’ dediğimiz, eskiden beri şehir kültüründe bir yeri olan cadde mağazalarının bir bir kapandığını belirten Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “Aynı dükkanda yıllarca esnaflık yapmış ve şehrin caddelerindeki yılların mağazaları AVM'lerin sermaye gücüne ve haksız rekabetine dayanamayarak tek tek yok oluyorlar. Kültürümüzün ve tarihimizin hatta yaşantımızın bir parçası olan esnaf dükkânlarını korumak gerekiyor. Evvela sokak, sonra mahalle şimdi de caddeler yok oluyor” dedi. Kültürümüzün bir parçası olan esnaf ve sanatkarın haksız rekabet ortamından korunması için 'Perakende Yasa' tasarısının bir an evvel kanunlaşmasını istediklerini söyleyen Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman , “Haksız rekabetin yarattığı olumsuz durumlardan birisi de cadde mağazacılığının bitmesidir. Şehrin kültüründe yer etmiş yılların lokantaları, pastaneleri, giyim mağazaları bir bir kapanıp yerlerine her şey 1 lira olan ucuz Çin mallarının satıldığı ucuzcu marketlere bıraktı. Değerlerimiz kayboluyor. Büyük AVM'ler şehrin içinde kuruldukları sürece, perakende sektörüne bir düzen getirilmediği sürece bu değerlerimizi nostaljik hikayelerde hatırlayacağız. Zaman kaybedilmeden kuralların konulması lazım” diye konuştu. Cadde yanlarında geceleri ışıl ışıl parlayan esnaf dükkanları kapandıkça, caddeler karanlığa büründüğünü ifade eden Kocaman, “Mahalle esnafının yerine devasa AVM'leri koyarsanız, caddelerin ışıltısı kaybolur. Vatandaşın güven içinde evine gittiği yolların karanlık olmasını istemiyorsanız koruyucu tedbirleri geç olmadan almak gerekir. Zaten elektriğin pahalı olmasından dolayı caddelerdeki elektrik direklerinin idarece yakılmadığını görüyoruz. Birde esnafın ışığını söndürürseniz, hep beraber karanlıkta kalırız. Cadde mağazacılığının her geçen gün kapanması üzerine gayrimenkul değerleri süratle düşüyor. Avrupa Birliği standartları uygulanmadığı sürece esnaf iyice yok olacak” şeklinde konuşarak esnafın sıkıntısını dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat