Aşayiş

KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İlimiz genelinde suçun önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaları kapsamında başarılı operasyonlar yapıyor.

14 Haziran 2024 Saat: 18:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR
KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İlimiz genelinde suçun önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaları kapsamında başarılı operasyonlar yapıyor.

Çalışmalar Kararlılıkla Sürdürülüyor.

Emniyet Müdürlüğünce aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

“Çocuğun Basit Cinsel İstismarı” suçundan Kesinleşmiş 5 Yıl Ağır Hapis Cezası ile aranan A.A. (65) isimli şahıs, düzenlenen operasyon ile yakalanmıştır. Hükümlü şahıs, Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra aynı gün sevk edildiği Adli Makamlarca tutuklanmıştır. 

Çayırova’da Gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü. Ekipler, 5 ayrı hırsızlık suçundan 12 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan D.K'yi, Çayırova ilçesinde yakaladı. Hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevi teslim edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlara Operasyon

Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce kaçakçılığın men ve takibine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde ilimiz Dilovası ilçesinde bulunan Yılport limanında ihracat kayıtlı bir konteynır da yapılan aramada; 31.500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Ele geçirilen suç unsurları ile ilgili şüpheli şahıslar hakkında 5607 S.K.M. suçundan gerekli adli işlemler yapıldığı belirtildi.

Siber Suçlarla Mücadele          

Hakkında 37 farklı yakalama emri ve toplamda 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.B. isimli şahsın liderliğini  yaptığı suç örgütünün, E-ticaret ve ilan platformlarına yaz mevsimin gelmesini fırsata çevirerek verdikleri sahte karavan ilanlarının satışı ile ilgili müştekiler ile kurulan çağrı merkezine ait açık hatlar üzerinden müştekiler ile güven verici ve aldatıcı görüşmeler yaparak müştekilerden kaparo ve nakliye bedeli gibi bahanelerle aldıkları meblağları suç örgütü üyelerine ait açılan başka hesaplara ya da çeşitli sanal kripto para platformlarına aktardıkları ve sanal kripto para birimlerine çevrilen paranın izini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edilerek.

Bu kapsamda dosya süresince belirtilen yöntemlerle birçok şahsın dolandırıldığı ve suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 5.500.000TL para giriş çıkışı olduğu tespit edilmiştir. Yürütülen soruşturma neticesinde suç örgütü üyelerinin yakalanması ve suç unsurlarının elde edilmesi maksadıyla 10/06/2024 günü 4 farklı ilde 11 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı olarak planlı operasyon yapılmış olup 11 şahsın yakalaması yapılmış devam eden çalışmalarda 2 şüpheli daha gözaltına alınmıştır.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak, İlimiz genelinde suçun önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.          

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat