Özdilek

Kültür/Sanat

Kıyıkışlacık Okulu Kütüphanesi, kitaplarla doldu

Muğla Milas’a bağlı, antik kent İasos, Kıyıkışlacık mahallesi 2021 yılından itibaren Muğla’da yıldızı parlayan, tüm gözlerin üzerine çevrildiği bir belde olmanın gururunu yaşıyor.

24 Şubat 2022 Saat: 13:37
Kıyıkışlacık Okulu Kütüphanesi, kitaplarla doldu
Kıyıkışlacık Okulu Kütüphanesi, kitaplarla doldu

Kıyıkışlacık Okulu Kütüphanesi, kitaplarla doldu

 

Muğla Milas’a bağlı, antik kent İasos, Kıyıkışlacık mahallesi 2021 yılından itibaren Muğla’da yıldızı parlayan, tüm gözlerin üzerine çevrildiği bir belde olmanın gururunu yaşıyor.

 

Kıyıkışlacık’ta, İasos Cennet Kalsın mottosuyla, mahalle yaşamında her konuda büyük yenilikler yaşanmakla kalmayıp önemli adımların atıldığı gözleniyor.

 

Böylesi güzel balıkçı köyü, sanatsal faaliyetlerle olsun, eğitime çevreye doğaya verdikleri önemle olsun, diğer beldelere örnek çalışmalarla tüm Türkiye’de tanınan, örnek alınan, pozitif değişimin hızla yaşandığı bir belde oldu. 

 

Kıyıkışlacık üzerinde güneş gibi doğan İasos Mahalle Meclisi Derneği, Yaptıkları sanatsal çalışmalarla, yazar ve şairleri imza günlerinde, ressamları resim çalıştaylarında bir araya getirdi.

   Mahalle duvarlarına sokak sanatını taşıyarak yapılan resimlerle gözlere ve kalplere hitap ettiler. Kurdukları Hanımeli El Sanatları pazarıyla ve Kıyıkışlacık’ın Cumhuriyet tarihinde ilkini organize edip kutladıkları festivallerle mahallenin imajını gülen bir yüz olarak değiştirdiler. Sihirli bir değnek değdi İasos üzerine, Yüzyıl süren, uzun bir uyku halinden uyandı belde halkına gelecek misafirlerine sevgiyle gülümsemeye başladı.

 

Bölgede yaşayanların övgü ve sevgiyle  söz ettikleri, bütün bu çalışmaların mimarı, projelerin yöneticisi Hülya Scobie, derneğin kurucu üyelerinden ve aynı zamanda da yönetim kurulu başkanı. Scobie, “projelerimiz daha iyi yaşanılır bir çevre ve doğa için tüm hızıyla devam ediyor” diyor ve ekliyor;

 

“Değişimin hızlı olduğu dünyamızda aile yapıları, toplumsal değerler, çalışma hayatı ve kuşaklar arasındaki farklılıklar hızla değişmekte. İnsanlık tarihi boyunca, her nesil önceki nesile göre daha fazla bilgi ve beceriye sahip olduğu için hızlı ilerleme kaydetmiş ve daha iyi şartlarda yaşamış. İnsanın yapısı gereği amaçları, duyguları ve ihtiyaçları her dönemde hızla değiştiği için kuşaklar arası farklılıklar da buna paralel olarak değişiyor.

     Bu değişimi dijital teknolojileri faal ve karışık bir biçimde kullanan kuşak olan ve “Z Kuşağı” veya “Z Nesli” olarak adlandırdığımız kuşakta çok iyi görmekteyiz. Bu gelişmenin sonucu olarak, günümüz dijital ortamında doğan ve bu teknolojiden etkilenerek büyüyen çocukların da kendilerinden önceki kuşaklardan farklılaşması doğal oluyor. Z kuşağı dediğimiz 1995 yılından sonra doğan neslin dünya üzerinde geniş ölçekte çok büyük yenilikler getirecekleri kesin. Köyümüz/mahallemizde de, geleceğimizi emanet edeceğimiz bugünün çocuklarının, gençlerinin yarının yetişkinleri olarak her konuda bilgili kültürlü ayakları yere basan, meslek sahibi bireyler olarak hayata atılmaları, yarınları bizlerden daha da güzel, bol imkanlarla yaşamaları en büyük dileğimiz.

 

Geleceğimizin yapı taşları olan çocuklarımız yetişirken, onlara gereken eğitim öğretim imkanlarından en iyi şekilde faydalanabilirlerse güçlü bir toplum oluşturabiliriz. Bu bilinçle, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve öğrenimine gereken ihtimamı gösteriyor, yarın bayrağı devredeceğimiz mahallemiz çocuklarına ve gençlerine İasos Mahalle Meclisi Derneği olarak elimizden gelen desteği vermek istiyoruz. Kurulması için öncülük ettiğimiz derneğimizin gençlik kolu çalışmaları bu yüzden yöremiz için büyük önem taşımakta.

 

Z kuşağının teknolojiye yatkınlıkları, hızlı değişime adaptasyon becerilerini beraberinde getiriyor. Vizyonlarının genişliğini okuma alışkanlığını kazanarak ve bu alışkanlığı devam ettirerek geliştirebilirler. Bu bağlamda,  İasos Mahalle Meclisi Derneğimizin Gençlik Kolu çalışmalarından gurur duyuyor, gençlik kolları başkanımız Müge Ölmez’i yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz. Kıyıkışlacık Okulumuz kütüphanesine kazandırdıkları kitaplar sayesinde ufku geniş, kültürlü bireyler yetişecek. Gerçekten çok mutluyuz ve gençlerimizle gurur duyuyoruz.

 

Okul kütüphanesinin oluşturulması ve geliştirilmesi konusunda özverili çalışmalarından dolayı Kıyıkışlacık Okulu Türkçe öğretmenimiz Murat Yıldız’a, kütüphane raf ve masalarını okulumuza hediye eden Prof. Dr. Lütfi Çakar’a, kütüphane duvarlarını, kendi değerli vakitlerinden ayırarak, saatlerce ayakta durarak, büyük emekler vererek çocukların seveceği sanat eseri resimlerle, hiçbir karşılık beklemeden, günlerce çalışarak  donatan ressamlarımızdan Yönetim Kurulu üyemiz emekli öğretmen Sayın Mine İncier ve Grafik sanatçısı Tuğçe Bulut’a da bir kez daha teşekkürü borç biliriz.”

 

Bu konuda, İasos Mahalle Meclisi Derneği Gençlik Kolu Başkanı Müge Ölmez ise şunları söylüyor;

 

“İasos Mahalle Meclisi Gençlik Kolu başkanı olarak öncelikli hedefim mahallemizin tüm çocuklarının ve gençlerinin eğitimli ve kültürlü birer birey olarak yetişmeleri. Okulumuza hediye ettiğimiz kitaplardan yararlanan tüm çocukların ileride gençlik kollarına katılıp bizleri örnek alarak bu ve bunun gibi birçok güzel işe imza atacaklarına inanıyorum.”

 

Bu güzel dileklerin gerçek olmasını bizler de diler, anlamlı, geleceğe dönük çalışmalarıyla mahalle yaşamına yaptıkları katkılardan dolayı  İasos Mahalle Meclisi Derneği’ni ve derneğin Gençlik Kolunu tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Yolları açık olsun.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat