Özdilek

Siyaset

Kılıçdaroğlu, Kara kışı yaşayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (KOSİAD) Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi iş insanları ile Kocaeli’de buluştu ve kara kışı işaret etti,

7 Ocak 2022 Saat: 10:43
Kılıçdaroğlu, Kara kışı yaşayacağız
Kılıçdaroğlu, Kara kışı yaşayacağız

Kılıçdaroğlu, Kara kışı yaşayacağız

 Toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Daha çok zam gelecek. Vatandaş daha büyük sıkıntılar yaşayacak. Şu an baharı yaşıyoruz daha kışı yaşayacağız” dedi. KOSİAD üyesi iş insanları tarafından geçtiğimiz ay gerçekleştirilen CHP Genel Merkezi ziyaretinin ardından bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KOSİAD (Kocaeli Sanayici İş Adamları Derneği) üyesi iş insanları ile buluşmak üzere Kocaeli’ye geldi. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde hizmet veren Wellborn Otel’de gerçekleştirilen toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztırak, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İlçe Başkanları, KOSİAD Başkanı KOSİAD üyesi iş insanları ve çok sayıda partili katıldı.

“Türkiye’nin en hızlı gelişen sanayi kenti”

KOSİAD Başkanı Atalay Kaya, “Bizlere iade-i ziyarette bulunan Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkür de değerli KOSİAD üyeleri ve bu buluşmayı sağlayan CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı‘ya teşekkür ediyorum. Kocaeli Türkiye’nin en hızlı gelişen sanayi kenti olmuştur. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunun 79 tanesi Kocaeli’de hizmet göstermektedir. Otomotiv, kimya ve metal sanayide hizmet veren bir sanayi şehridir Kocaeli” dedi

“Bu kente sorumlu ve borçluyuz”

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “KOSİAD olarak Kocaelimizin bu değerlerine sahip çıkmak ve bir vizyon oluşturma hedefindeyiz. KOSİAD yönetimi olarak kendimizi bu kente sorumlu ve borçlu olarak görüyoruz. Sayın Genel Başkanım bizleri Ankara’daki kabulünde sürdürülebilir sanayi için tespitler sunmuştuk. Bugün de karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmayı ve tespitlerimizi aktarmayı planladık. Bu toplantının verimli olacağına inanıyorum”

“Etkilenmeyen tek yer saray”

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı da, “Ülkemizi saran büyük ekonomik buhrandan etkilenmeyen tek yer saray. Halkımız da bunu korkusuzca dile getiriyor. Bugün pazarda esnaf ve vatandaşımızı dinledik. İktidarımızda yapacaklarımızı anlattık. Şimdi de iş insanlarını dinlemek için bir aradayız” diye konuştu.

“Siyaset bizim hayatımızda”

Yıldızlı’nın ardından söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kocaeli’de olmaktan son derece mutluyum. Düğünümü Kocaeli’de yapmıştım. Benim için özel bir yeri var. Kocaeli’nin nasıl geliştiğini iyi bilirim. Atalay Bey konuşurken siyasi partilerle görüşmeden bahsetti. Gönül ister ki siyasi partiler olarak bir programda karşılıklı konuşalım. Sağlıklı bir zeminde tartışabilelim. 80’lerde bu tartışmalar mümkündü. Bazen biz siyasetle ilgilenmiyoruz diye cümleler kurulur. Oysa siyaset bizim hayatımızda. Otobüse binerken bile ulaşım ücreti ile birlikte siyasetle tanışıyoruz. Bir iş yeri açtığınızda da siyasetle karşılaşırsınız. Vergi konusunda Kocaeli’nin potansiyelini biliyoruz. Kocaeli’nin vergi ödemede büyük bir kent olduğunu biliyorum. Verginin ödenmesi kadar vergiyi kullananın hesap vermesi önemlidir.

“Demokraside temel bir sorunumuz var”

Temel bir sorunumuz var demokraside. Benim vergim nereye gitti sorusu önemlidir demokraside. Bu maalesef bizim ülkemizde sorgulanmaz. Bugün Türkiye’nin izlemesi gereken strateji nedir? Önümüzde daha büyük sorunlar var. Daha çok zam gelecek. Vatandaş daha büyük sıkıntılar yaşayacak. Şu an baharı yaşıyoruz daha kışı yaşayacağız. Üretici enflasyonu henüz fiyatlara yansımadı. İzlememiz gereken 4 ayaklı strateji var. Bunlardan biri can ve mal güvenliği. İnsanlar can ve mal güvenliği konusunda endişe ederse ülke büyümez. Demokrasisi gelişmiş bir ülke hızla kalkınır. Üretmek sadece fabrikada olmaz. Her alanda üretim mümkündür. Nitelikli ürünler üretmektir önemli olan. Dünyamız da hızla büyüyor. Sağlıklı bir strateji yürütmek gerekir. Bir ülkenin üniversiteleri bilgi üretmezse ülke kalkınamaz. Burada da düşünce özgürlüğü devreye girer.

“Önemli olan hakça bölüşmek”

Bizim üniversitelerimiz gerçekten bilgi üreten yapılar mı? Bizim evlatlarımız neden yurtdışını tercih ediyor diye düşünmemiz lazım. Hakça bölüşmek ve sosyal devlet kavramıdır önemli olan. Adil bir düzen oluşturamazsanız ilerleyemezsiniz. Devlet Planlama Teşkilatı’nın kapandığından kaçımızın haberi var? Buna kimsenin itiraz ettiği yok. Bir diğer kavram sürdürülebilirlik. Sürdürülebilirliğin anahtarı ise liyakattir. Bu olduğu sürece Türkiye büyür. Bu toplantının benim için değeri çok. Birbirimiz iyi tanımalıyız. Ülkenin iyi yönetilmediğini hepimiz biliyoruz. CHP’yi eleştirecekseniz eleştirin. Soruları sizlere vermiyoruz. Ne isterseniz rahatlıkla sorabilirsiniz. Devleti yönetmeye talipseniz samimi ve dürüst olacaksınız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat