Özdilek

Güncel

Kadına yönelik şiddet semineri

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi” konulu bir seminer gerçekleşti.

4 Ocak 2019 Saat: 10:09
Kadına yönelik şiddet semineri
Kadına yönelik şiddet semineri

Kadına yönelik şiddet semineri

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Şube Müdürlüğü Personellerince, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” semineri verildi. Programa; İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, müdür yardımcıları Ayhan Zeren, Ercan Yamen, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, şube müdürleri ile personel katıldı.

İstatistik bilgiler verildi

Programda öğretmen Melike Acar Öztürk ve polis memuru Hacı Kerim Ateş tarafından gerçekleştirilen sunumda, kadın ve çocuklara karşı aile içinde yapılan şiddete karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiği, kadına yönelik ne tür şiddetler uygulandığı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünce şiddete maruz kalanlara ne gibi destekler verildiği istatistiki bilgilerle aktarıldı.

Toplumsal farkındalık

Şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümünün önemine de dikkat çekildi. Öte yandan olayın hukuksal boyutu ve öngörülen cezalar üzerinde de ulusal ve uluslararası mevzuatlar hakkından bilgilendirme yapıldı.  Kadına şiddetin yasalarımızda suç olduğunun altı çizildi. Oldukça verimli geçen program sonunda İl Müdürü Adnan Zanburkan konuşmacılara teşekkür etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat