Özdilek

Güncel

İSU İŞÇİSİ ZEHİRLENDİ

İSU İhsaniye Terfi İstasyonu’nda çalışan işçi Orhan Topdemir metan gazından zehirlenince gözler güvenlik önlemlerine çevrildi

30 Ağustos 2013 Saat: 00:17
İSU İŞÇİSİ ZEHİRLENDİ
İSU İŞÇİSİ ZEHİRLENDİ
İSU Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı`na bağlı İhsaniye terfi istasyonunda görev yapan işçi Orhan Topdemir (47) sabah saatlerinde terfi istasyonunu temizlerken metan gazından zehirlendi. Alınan bilgi ve iddialara göre Seka mağdurlarından olan Orhan Topdemir yaklaşık 8 senedir İSU`nunGölcük İhsaniye`de bulunan atık su terfi istasyonunda çalışıyordu. Başiskele ilçesi Yuvacık mevkiinde ikamet eden evli ve 1 çocuk babası olan Topdemir  sabah saatlerinde evinden işine gitti. Arkadaşları izine gittiği için sabah 08.30 sularında mesaiye tek başına başlayan Orhan Topdemir, işini yapmak için terfi istasyonunda bulunan ızgaraların içine girdi ve temizliğe başladı. Bu sırada içeride biriken metan gazından dolayı zehirlendi. 
 
ARKADAŞLARI BULDU
Ciğerlerine metan gazı dolan Topdemir neye uğradığını şaşırıdı ve kendi imkanlarıyla sürünerek tesisin dışına çıktı. Bu sırada tesadüf eseri izinde olması gereken çalışanlar terfi istasyonuna geldi ve Topdemir`e seslendi. Cevap alamayan iş arkadaşları daha sonra Topdemir`in yerde yattığını farketti. Hemen ambulansa haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalelerini yaptıktan sonra  Topdemir önce Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi`ne ardından ise KOÜ Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi`ne götürdü. Burada doktorlar tarafından müdahalede bulunulan ve yoğun bakımda tedavisine devam edilen Topdemir`in sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Yoğun bakım servisinde bulunan Topdemir`in akciğerinden bir parça alınarak gazdan ne kardar etkilendiğinin araştırılacağı öğrenildi. 
 
30 SANİYE DAHA DURSAYDI! 
Olayı duyan Topdemir`in eşi Dilek Topdemir ve arkadaşları hastaneye akın etti. Dilek Topdemir kocasının çok titiz ve dikkatli birisi olduğunu söyleyerek, “Televizyonlarda metan gazı patlamaları duyuyorduk. Eşimin de böyle bir riski vardı ve başına bir şey gelmesin diye hep dua ediyordum. Doktorlar kocam için ‘O ortamda 30 saniye daha dursaydı daha kötü olurdu` dedi. Allah kocamı bana ve kızıma bağışladı” şeklinde konuştu. Metan gazından zehirlenen Orhan Topdemir`in seneyeemekli olacağı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
 
İŞÇİLER İSU`YU SUÇLADI 
Diğer yandan arkadaşlarının zehirlenmesi sonrası gazetemize konuşan İSU işçileri, eğer önlem alınmazsa bu tip trajik sahnelerin yeniden yaşanılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Her şey bu skala sistemiyle başladı. Terfi istasyonlarındaki kalıcı personeli geri çektiler. Güya kameralarla sistemin tıkanıp tıkanmadığına bakıyorlar. Arada bir işçiler gidip buraları temizliyor. Bu istasyonlardaki ızgaraların düzenli temizlenmesi, buraların sürekli havalandırılması gerekiyor. Havalandırılmaz ise böyle acı olaylar oluyor. 
 
İŞ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ 
Ayrıca iş güvenliğiyle ilgili gerekli tüm malzemeler bu istasyonlarda bulunmalıdır. Ani bir yağmur yağdığında sistem tıkanıyor, istasyona eleman gönderene kadar zaten iş işten geçmiş oluyor. Bunun için terfi istasyonlarında kalıcı eleman bulunması önemlidir. Son zamanlarda özellikle İzmitSanayi Mahallesi`ndeki kokular da terfi istasyonunun temizlenmemesinden kaynaklıdır. Ufak bir yağmur yağdığında otoparkları neden su basıyor sanıyorsunuz? Şiddetli bir yağmurda daha büyük su baskınlarının olması kaçınılmazdır. Hepsi bu terfi istasyonlarında kalıcı personel olmamasından kaynaklanıyor.” 
 
ERSOY ZİYARET ETTİ
Diğer yandan zehirlenen işçi arkadaşlarını ziyaret ettiklerini duyuran Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy iş sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu hatırlatarak, “Bu noktada herkes daha dikkatli ve duyarlı davranarak gereken iş güvenliği önlemlerini almalıdır. Bir daha böyle iş kazalarının yaşanmamasını temenni ederiz. Üyemiz Orhan Topdemir`e bir an önce sağlığına kavuşması için acil şifalar diliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat