Özdilek

Siyaset

İsmail Baran istifa etti

Kocaeli basını ile kahvaltıda bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran Kocaeli Birlikspor Onursal Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıkladı

22 Kasım 2017 Saat: 12:51
İsmail Baran istifa etti
İsmail Baran istifa etti

Kocaeli medyasıyla kahvaltıda buluşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, tavsiyelerinin bugüne kadar dikkate alınmadığını belirterek, “Kocaeli Birlikspor Onursal Başkanlığı’ndan istifa ettim” dedi

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran projeler hakkında bilgi verirken, Körfez’in nüfusuna oranla Türkiye’de en büyük ilçe olduğunu belirterek, “Bütçede rekor kırdık. 2018 bütçemiz 245 Milyon TL” diye konuştu.

Üç yılda 300 milyonluk yatırım

Başkan Baran, “Göreve geldiğimiz 42 aydan bu yana çalışmalarımızı ilk günkü heyecanla yapıyoruz. 5 yılda 500 Milyon TL yatırım hedefimiz vardı. Şükürler olsun ki 3 yılda 300 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Hedefimize başarıyla ilerliyoruz. Hesap verebilen bir belediye olacağız demiştik, halkımızla birlikte Körfezi yönetme anlayışını benimsiyoruz. Eski belediye binasının bulunduğu alanda kampus inşaatı başladı. Kaba inşaatı büyük ölçüde bitti. 2018-2019 eğitim- öğretim yılında bu kampusta eğitim başlamış olacak. Hereke ve İlimtepe’de de kampus inşa edeceğiz.  Körfez artık bir eğitim kenti olacak” dedi.

“Tarih koridoru olacak”

Körfez’in bir tarih kenti olması yönünde de çalışmaların devam ettiğini belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Tarihi Taşköprü’nün restorasyonunu tamamladık. Hereke Kalesi’nin restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. Böylelikle Körfez tarih koridoruna kavuşmuş olacak. Geçen hafta Antalya’da tarihi kentler birliği tarafından ödüle layık görüldük. Körfez ödüle doymayan bir belediye olarak hak ettiği noktaya gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

“Bütçe rekoru kırdık”

Bütçe rekoru kırdıklarını söyleyen İsmail Baran, “2017 yılında bütçemiz 230 milyon liraydı. 2018 yılında ise 245 milyon lira olacak. Türkiye’de nüfusuna oranla en yüksek bütçeye sahip belediyelerden bir tanesiyiz. Halkımızla Çarşamba günleri halk toplantıları yapıyoruz. Esnaf ve yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. Birçok saygın kurumla bir araya geliyoruz çünkü biliyoruz ki istişarede rahmet vardır. Halkın müdahil olduğu bir anlayış şekli en güzel yönetim şeklidir” dedi.

“Hedef büyük bir hastane”

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “İlçemize büyük bir hastane yapmak istiyoruz. Şubat ayı gibi temelini atacağız. 7 bin metrekarelik ek binayı sağlık bakanlığına devredeceğiz. Köylerimize 10 milyon TL’lik bir yatırım yaptık.  8 dönümlük alana spor salonu inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile  birlikte  3 büyük spor kompleksi yapıyoruz. Körfez’de spor yapmayan çocuğumuz kalmayacak şekilde çalışıyoruz. Sporun başkenti Körfez dedik. 60 okulumuz var. Okullarımızın bütün spor malzemelerini temin ettik” dedi.

Dernek kanalıyla burs

Eğitimi çok önemsediklerinin altını çizen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Belediye yasa gereği öğrencilere burs verme şansımız yok. Ancak biz bunu Gün Işığı derneğimizle çözüyoruz. Başkanı olduğum derneğin yönetiminde de belediye başkan yardımcılarımız var. Hayırsever sanayici ve işadamlarının katkılarıyla öğrencilerimize burs veriyoruz” açıklamasında bulundu.

“Yarımca kirazı geri dönecek”

Çevreyi ve çevre sağlığını her zaman ön planda tuttuklarını da belirten Baran, bitmeye yüz tutmuş, Körfez’in sembolü kiraz konusunda, “Yarımca Kirazı geri dönecek. Geçen yıl çiftçimize, köylümüze 50 bin adet kiraz fidesi dağıttık. Bu konudaki çalışmalarımız hassasiyetle sürüyor. Körfez’in simgesi kiraz tüm çeşitleriyle halkımızın damaklarına yeniden tat verecek” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat