Özdilek

Güncel

Gülbey, Karabağ tüm Türklerin toprağıdır

ASİMDER genel başkanı Göksel Gülbey, Ermeniler tarafından işgal edilen Azerbaycan Dağlık Karabağ toprağı tüm Müslüman ve Türklerin namusudur, dedi.

5 Ocak 2019 Saat: 17:09
Gülbey, Karabağ tüm Türklerin toprağıdır
Gülbey, Karabağ tüm Türklerin toprağıdır

Göksel Gülbey, Karabağ tüm Türklerin toprağıdır

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ermeniler tarafından işgal edilmiş Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ konusunda yapmış olduğu açıklamaya tepki gösteren Ermenistan Ulusal Meclisi Milletvekili Eduard Sharmazanov’un kendi sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamasına tepki gösterdi.

Karabağ tüm Türklerin namusudur, namusun tavizi olamaz diyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermeniler Rusya’nın gücünün arkasına saklanarak işgal ettiği Azerbaycan Dağlık Karabağ bölgesinin Türkiye’yi ilgilendirmediği konun Azerbaycan ile Ermenistan arasında olduğunu açıklayan Ermeni yetkililer ve siyasiler bir konun farkına varmalıdırlar. Karabağ toprak olarak Azerbaycan devletinin olabilir ama konu olarak 450 milyon Türkün ve milyarlarca Müslüman’ın meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ermenistan ile Türkiye ilişkilerinin düzelmesi ve sınır kapılarının açılmasının derhal Dağlık Karabağ’daki işgalin sona erdirilmesi ve Azerbaycan’a iade edilmesiyle çözülebileceği yönde yapmış olduğu açıklama aynı zamanda ASİMDER Genel Merkezinin de savunduğu çözüm önerisidir. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamasına tepki gösteren Ermenistan Ulusal Meclisi Milletvekili Eduard Sharmazanov’un tepki göstermesi Türkleri ve Müslüman alemini tanımamasından öne gelmektedir. Filistin, Suriye, Irak ve Doğu Türkistan için Müslüman ve Türkler nasıl hep birlikte tepki gösterip sahipleniyorsa Dağlık Karabağ işgaline karşıda aynı duygularla sahiplenmektedir. Ermeniler tarafından işgal edilen Azerbaycan Dağlık Karabağ toprağı tüm Müslüman ve Türklerin namusudur. ASİMDER Genel Merkezi olarak tüm Müslüman ve Türkleri namuslarına sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat