Özdilek

Güncel

Gölcük’te son Sessiz Çığlık

Vardiya Bizde Platformu’nun, düzenlediği “Sessiz Çığlık” eylemleri Balyoz Davası’nda tutuklu kalmadığı için son kez yapıldı. Özgürlüklerine kavuşmalarının ardından eyleme katılan askerler, serbest kalmalarının başlangıç o

21 Haziran 2014 Saat: 17:52
Gölcük’te son Sessiz Çığlık
Gölcük’te son Sessiz Çığlık

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar uyarınca Balyoz Davası’ndan mağdur edilen askerlerin tutuklu bulunduğu hapishaneden serbest bırakılması, Gölcük’teki asker ve asker ailelerini de sevindirdi. Mağdur edilen asker yakınları tarafından oluşturulan Vardiya Bizde Platformu’nun her cumartesi düzenlediği “Sessiz Çığlık” eylemlerinin davada tutuklu asker kalmayınca sonuncusu gerçekleştirildi. Değirmendere Çınarlı Meydanı’nda 91’inci ve sonuncu kez gerçekleştirilen eyleme, Balyoz Davası’nda serbest bırakılan 12 asker katıldı. Uzun bir aradan sonra aile ve yakınlarıyla kavuştukları için duygusal anlar yaşan askerler, gerçekleştirilen eylemde kısa birer konuşma da yaptı.


KUMPASI YAPANLAR YARGILANACAK
“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” şeklinde sloganların atıldığı eylemde konuşma yapan Deniz Kurmay Binbaşı Levent Tezcan, kendilerinin sembol olarak seçildiğini ve asıl hedef alınanın Türk ordusu ile Türk milleti olduğunu söyledi. Tezcan, “Şükürler olsun ki halkımız gerçekleri görmeye başladı. Anayasa Mahkemesi de hukukun bitmediğini gösterdi” dedi. Konuşma yapan askerlerden olan Emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Metin ise serbest kalmalarının başlangıç olduğunu ve kendilerine kumpas kuranlar yargılanana kadar mücadelenin devam edeceğini kaydetti. Konuşurken duygulandığı gözlenen Metin, “Adalet, bize bu kumpası kurgulayanları yargılandığında yerine gelir” ifadelerini kullandı.


TERÖRİST KOVARKEN TERÖRİST OLDUK
Teröristleri kovalarken terörist ilan edildiklerini söyleyen Metin, “Bizi kimse yıldıramaz. Biz Türk ordusunu subaylarıyız. 34 yıl önce harp okullarına girerken nasıl vatan için ölmeye hazırsak, bugün de aynı şekilde ölmeye hazırız. Biz terörist kovalarken terörist olduk. Böyle komik bir şey olur mu?” dedi. Serbest bırakılan ve Değirmendere’deki eyleme katılan 12 asker ve asker yakınlarının eylemde yaptıkları konuşmalardan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Okunan İstiklal Marşı’nın ardından ise ailelerle birlikte sloganlar atıldı. Aileler ve asker yakınları, serbest bırakılan askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra eylem sona erdirildi.

 

Eyleme katılan Balyoz mağduru askerler:

Deniz Kurbay Albay Aydın Sezenoğlu (Kuzey Görev Kurmay Başkanı)
Deniz Kurmay Albay Baybars Küçükatay (TCG Gelibolu Komutanı)
Deniz Kurmay Binbaşı Refik Levent Tezcan (TCG Kalkan Komutanı)
Deniz Albay Ahmet Dikmen (Donanma Komutanlığı Emir Subayı)
Deniz Albay Önder Çelebi (NATO Denizde Denetim Harekatı Eğitim Merkezi Komutan Yardımcısı)
Deniz Kurmay Kıdemli Albay Derya Ön (2’nci Muharip Filotillası Komutanı)
Deniz Kurmay Albay Rafet Oktay (TCG Fatif Kenya Askeri Ateşesi)
Kurmay Albay Tayfun Duman (Harp Filo Kurmay Başkanı)
Kurmay Albay Ümit Metin (Karamürsel Eğitim Merkezi Komutanı)
Emekli Tümamiral Aydın Gürül
Kurmay Albay Ercan İrencin (Aksas Üs Kurmay Başkanı)
Kurmay Albay Ayhan Tekin

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat