Özdilek

Güncel

Gölcük’te bayrak eylemi

Türk Harb-İş üyesi yüzlerce işçi, dün Anıt Park’a yürüdü ve Diyarbakır’daki bayrak indirme olayını protesto etti. Sendika başkanı Turan Yıldız, yaşananlara tepki göstererek, “Milletin sabrı ile oynamayın” dedi

11 Haziran 2014 Saat: 17:47
Gölcük’te bayrak eylemi
Gölcük’te bayrak eylemi

Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi üyeleri Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'na girerek kışla içindeki Türk bayrağının indirilmesini Gölcük Anıt Park'ta yapılan eylemle protesto etti. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı eyleme katılanlar sloganlar eşliğinde Anıt Park'a yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan eylemde açıklamayı Türk Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Turan Yıldız yaptı. Açıklamasında ülkenin huzurunun bozulmaya çalışıldığını dile getiren Yıldız, “Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bunun için millet bilincimizin kaybolmaması lazım. Birliğimiz, bütünlüğümüz ve vatan sevgimizi hainlere haykırmak için alanlardayız” dedi.

Bayrağa uzanan elleri kıracaklarını söyleyen Yıldız, şöyle devam etti: “Bayrak devlettir, millettir, vatandır, hürriyettir, istiklaldir ve tarihtir. Bu vatan toprakları birçok hain gördük. Son olarak Türk bayrağının indirilmesi alçakça ve haince oynanan oyunlara alet olmaktır. Türk milletinin DNA'sı sağlamdır. Destanlar yazan bir neslin torunlarıdır” dedi.

Siyasilere de çağrıda bulunan Yıldız, “İktidar ve muhalefete sesleniyoruz. Günah keçisi aramayı bırakın ve bir şeyler yapın. Bizler; çözülmek değil çözüm istiyoruz. Tek vatan, tek bayrak istiyoruz. Milletin sabrı ile oynamasınlar. Bunu yapanın yanına kar kalmasın. Sorumlulardan hesap sorulsun” dedi.

Olayların zamanının manidar olduğunu da belirten Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Sürece zarar verilmesin lafları artık karın doyurmuyor. Radikal adımlar atılmalı, bu saygısızlara dur denilmelidir. Çözüm süreci diye bunlar şımartıldı. Aklıselim bir şekilde birilerinin bölgesel güç olma hayalini engellemeliyiz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat