Özdilek

Kültür/Sanat

Gölcük Değirmendere’de Yalıevleri Projesi Hızlandı

Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor

3 Ağustos 2016 Saat: 12:58
Gölcük Değirmendere’de Yalıevleri Projesi Hızlandı
Gölcük Değirmendere’de Yalıevleri Projesi Hızlandı

Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri geçtiğimiz aylarda Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylandı.

İhalesi tamamlanan projenin çalışmalarını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş ve Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman yerinde inceledi. Başkan Ellibeş, çalışmaların başladığı Değirmendere Yalı Mahallesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Mehmet Ellibeş yaptığı açıklamada “Uzun süre hayalini kurduğumuz Yalı Evleri Projesi hayata geçiyor. Bu proje Değirmendere’ye adeta çağ atlatacak” dedi.

Ellibeş, “Körfezimizin incisi Değirmendere’de tarihi canlandırıyoruz”

Daha önceden tarihi iki yalı evini dokusu bozmadan yapan ve büyük beğeni toplayan Değirmendere Yalı Evlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Mehmet Ellibeş, vatandaşlarla sohbet etmeyi ihmal etmeyerek proje hakkında ise şu açıklamalarda bulundu “Bitmesini beklediğimiz projede bugün itibariyle çalışmalar yeniden başlamış durumda. Körfezimizin incisi Değirmendere’de tarihi dokuyu canlandırıyoruz. Yalı Mahallesi’ndeki 100 yıllık evleri aslına uygun şekliyle yeniden yapıyoruz. Değirmendere’yi marka yapma yolunda bir adım atmış olmanın heyecanı içindeyiz diyen Başkan Mehmet Ellibeş, Değirmendere Yalı Mahallesi’nde hayat bulacak olan projede cafelerin, butik otellerin, otantik bahçelerin yer alacağını ve bu proje sayesinde ilimize gelen turist sayısının artacağını dile getirdi. Başkan Ellibeş, “Yalı Evleri Projemiz sadece Değirmendere’ye değil ilimize de önemli katkılar sağlayacak ve bir camimiz, bir butik otelimiz de olacak. Ahşap heykel, seramik müzelerimiz oluşturulacak. Yöresel ürünlerin pazarlanacağı yenilip içileceği kafeler  olacak.  sanat etkinliklerinin yapılacağı alan bulunacak. Bahçe içerisinde Ahşah sempozyumunda çalışacak sanatçılarımız için alanlar ve amfi tiyatroda yerini alacak. Mükemmel bir eser ortaya çıkacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat