Özdilek

Güncel

Göçük Altından Çıkarılan Sanatçı, O Günleri Anlattı

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde Kocaeli Gölcük'te bulunan ve göçük altından yaralı olarak kurtarılan sanatçı Umut Tan, yaşadığı o zor günleri anlattı.

17 Ağustos 2013 Saat: 12:12
Göçük Altından Çıkarılan Sanatçı, O Günleri Anlattı
Göçük Altından Çıkarılan Sanatçı, O Günleri Anlattı

Sanatçı Umut Tan, 17 Ağustos Marmara depremi sırasında depremin en şiddetli yaşandığı yerlerden biri olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Değirmendere beldesinde yaşamaktaydı. Depremde göçük altında kalan ve yaralı olarak kurtarılan sanatçı, yakınındaki birçok insanı bu depremde kaybetti. Depremden sonra ailesiyle birlikte memleketinden İzmir'e taşınan sanatçı Umut Tan, yaşadığı o zor günleri şöyle ifade etti: "Depremi 17 Ağustos'ta yaşadım. Ailemle birlikteydim. İlk anda savaş çıktı sandım. Deprem olduğunu birkaç saniye geçince anladım. Çok şiddetli bir sallantıydı. Kardeşimle korkudan ağlıyorduk. 45 saniye sürdü deprem, 45 saniyede kaç sefer kelime-i şehadet getirdim bilemiyorum. Molozların içinden AKUT kurtardı. Çıkardıklarında alkışlar kopmuştu AKUT'a. Hiç unutmam o anı. İkinci bir sayfa açıldı hayatımda daha sonra. Artık Değirmendere'de yaşanmazdı. Biz de İzmir'e geldik. Ailemizden birkaç tanıdığımız burada yaşıyordu, onlar bize destek oldular. İlk yıllar doktor yardımıyla ayakta durdum, uzun süre tedavi gördüm. Korkularım vardı. Şimdi ise İzmir'de hem müzik hayatımı hem de normal yaşantımı iyi bir şekilde sürdürüyorum."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat