Özdilek

Kültür/Sanat

GFSD Üyelerinin Göynük Taraklı Çıkarması

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) üyeleri bir fotoğraf gezisini daha geride bıraktı. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen GFSD üyeleri Göynük ve Taraklı’ya bir gezi düzenleyerek tarihi mekânları ve doğal güzellikleri bol

18 Şubat 2014 Saat: 09:50
GFSD Üyelerinin Göynük Taraklı Çıkarması
GFSD Üyelerinin Göynük Taraklı Çıkarması

Sabahın çok erken saatlerinde 30 kişilik bir grupla Bolu’ya bağlı Göynük’e hareket eden GFSD üyeleri öncelikle değirmenleri ve doğal güzelliği ile ünlü Çubuk Gölü’nü ziyaret etti. Burada doğayla baş başa kalan ve bir film çekimi için göl kenarına inşa edilmiş olan değirmenleri ziyaret eden üyeler, oldukça etkilendikleri bu doğal güzelliği ve enteresan yapıları fotoğraflayarak günün başladı.

Daha sonra dar sokakları, Arnavut kaldırımları, tarihi eserleri ve özenle korunan cumbalı tarihi evleri ile tam bir Osmanlı kasabası olan Göynük’e geçen GFSD üyeleri burada titizlikle korunan tarihi dokuyu ve mekânları gezerek hem bilgi aldılar hem de bir fotoğrafçı için kolay bulunmayan görüntüleri fotoğraflama imkânı buldu.

Kentin yüksek bir noktasında bulunan ve 1922 yılında Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılması anısına Göynük Kaymakamı Hurşit Bey tarafından yapılan Zafer Kulesi ziyaret edilen ve fotoğraflanan başka bir simge yapıydı.

İstanbul fatihi Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan Akşemsettin Hazretlerinin türbesi başta olmak üzere; Bıçakçı Ömer Dede, Derbağ Dede Türbeleri ile Osmanlı Hükümdarı Orhan Beyin oğlu Gazi Süleyman Paşa Camii ve Hamamına da GFSD üyelerinin ilgiyle ziyaret ettiği ve fotoğrafladığı diğer mekânlardı.

Binlerce kare fotoğraf çekerek Göynük’ü geride bırakan GFSD üyeleri, Göynükle benzer özellikler taşıyan Sakarya’ya bağlı Taraklı ilçesine hareket etti. Tipik Osmanlı kasabası görüntüsü ile GFSD üyelerinin büyük ilgisini çeken Taraklı sokakları ve evleri onlarca objektifin hedefindeydi. Usta fotoğrafçılar günün sonuna kadar kentin otantik yapısını yansıtacak fotoğraflar için binlerce kez deklanşöre bastı.

GFSD’nin hanım üyeleri tarihi mekânları fotoğraflarken, vazgeçemedikleri alışkanlıklarını burada da ortaya koyarak otantik pazarda bol bol alışveriş etmeyi ihmal etmedi. Tatlı bir yorgunlukla günü geride bırakan GFSD üyeleri gün batarken doyasıya fotoğraf çekmiş, bol oksijenli ortamda doğayla baş başa kalmış ve stres atmış olarak Gölcük’e döndü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat