Özdilek

Ekonomi

Esnaf Piyasaların Canlanmasını Bekliyor

Bayramda piyasaların canlanmasının beklendiğini belirten Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, 'Bu bayramda sadece kurbanlık satışından piyasalara 4 milyar lira girmesi bekleniyor' dedi.

13 Ekim 2013 Saat: 12:03
Esnaf Piyasaların Canlanmasını Bekliyor
Esnaf Piyasaların Canlanmasını Bekliyor

            'PİYASALAR HAREKETLENECEK'

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Esnaf ve sanatkârın bayram alış verişinden ümitli olduğunu kaydederek konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 'Bayrama bir hafta kaldı. Taksicisinden dolmuşçusuna, otobüsçüsünden kamyoncusuna, kuaföründen çiçekçisine, pastacısından tatlıcısına, konfeksiyoncusundan ayakkabıcısına, otelinden restorancısına kadar esnaf piyasaların hareketlenmesini bekliyor. Maaşların erken ödenmesi, kurbanlık alımlarında, çarşı ve pazarda alış veriş hareketliliği yaratacaktır. Geçen sene 6 günlük bayram tatilinde 770 bin büyükbaş, 2 milyondan fazla da küçükbaş kurban kesilerek piyasaya 3, 5 milyar lira girdi. Kredi kartlarıyla da 3,7 milyar lira harcama yapılmış. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken cebindeki paraya göre nakit harcamaya gayret ederlerse hem esnaf hem de vatandaşımız kazanır' diye konuştu.               'BAYRAMDA ÇOCUKLARIMIZI SEVİNDİRMELİYİZ' Kurban Bayramının masrafların ağırlaştığı kış aylarına denk geldiğini ve bilhassa okul masraflarının vatandaşın belini büktüğünü belirten Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, 'Kurban bayramından bir ay önce okulların açılması ile hane halkı harcamalarında ortalama yüzde 30 artış görüldüğünü Ancak bayram geldi, çocukları sevindirmek gerekir. Esnafımızda fiyatlar makul, her hazırlık yapılmış ama yüzler gülmüyor. Tek eksiği olan müşterisini bekliyor' diye konuştu.           'ÇİN TATLANDIRICISINA DİKKAT'             Bayram alışverişi yapacak olan vatandaşların sağlıkları açısından Çin tatlandırıcısına karşı uyaran Kocaman, 'Bayramda tatlı alacaklar Çin'den gelen tatlandırıcıdan yapılan şekerlemelere dikkat ediniz. Havalar soğudu, 9 günlük tatile rağmen şehir dışına tatile çıkmayacak olan vatandaşlarımız mahalle esnafını düşünsünler. Bir kilo şekerden ne olur demeyin. Bir şişe kolonya, bir kilo şeker, 1 kilo tatlı derken küçükte olsa alışverişleriniz için bayramlaşma için mutlaka mahalle esnafınıza uğrayın' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat