Özdilek

Siyaset

Erkan Baş, Türk Metal Sendikası Gebze Şubesini ziyaret etti

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve Gebze Belediye Başkan adayı Erkan Baş, Türkiye İşçi Partisi Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Hakan Koçak ile birlikte, Türk Metal Sendikası Gebze Şubesini ziyaret etti.

1 Mart 2024 Saat: 10:12
Erkan Baş, Türk Metal Sendikası Gebze Şubesini ziyaret etti
Erkan Baş, Türk Metal Sendikası Gebze Şubesini ziyaret etti

Erkan Baş, Türk Metal Sendikası Gebze Şubesini ziyaret etti

 Gebze 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Teke ve Gebze Dilovası Şube Başkanı İsmail Çiçek tarafından karşılanan Baş, çeşitli fabrikalardan temsilci işçilerle sohbet etti.

Konuşmasına, buluşmayı düzenleyen ve katılan işçi temsilcilerine teşekkür ederek başlayan Erkan Baş, tüm siyasal ve sosyal gelişmeleri işçi sınıfı gözüyle ve işçi sınıfı tarafından değerlendiren Türkiye İşçi Partisi’nin Gebze’deki iddialarını aktararak sürdürdügü konuşmasında şu başlıklara değindi.

Yerel seçimlerde herkes konuşuluyor sadece işçiler konuşulmuyor. Çünkü ne TBMM’de ne de genel olarak siyaset alanında işçi sınıfının temsiliyeti hak ettiğimizin çok çok altında.

Siyasette çeşitli kutuplaşmalar üzerinden oluşmuş statükonun değişmesi için Gebze’de işçilerin yönettiği bir belediyenin ortaya çıkması son derece önemli. Pek çok yerde bir seçim heyecanı yaşanmıyor, çünkü siyasetin mevcut durumu halka, özellikle emekçilere, yoksullara bir umut vermiyor.

Siyaset kurumunun tepeden tırnağa değişmesi gerektiğini, bunun dışında işçi sınıfının hakkı olanı almasının mümkün olmadığını savunan Baş, bu değişimin başlangıç adımlarından birisinin Gebze’yi işçilerin yönetmesi olacağını ve işçilerin örgütle desteğiyle girdikleri bu seçimin sonunda bunu başarabileceklerini gördüklerini söyleyerek, işçileri destek olmaya davet etti.

Hep birlikte yönetilecek, işçiler tarafından yönetilecek bir Belediye tüm Türkiye’ye örnek olacaktır, diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat