Özdilek

Siyaset

Ensar Öğüt, Gebze’de yine vatandaşlara gitti

CHP 22.23.24 dönem milletvekili Ensar Öğüt, referandum ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

14 Nisan 2017 Saat: 15:02
Ensar Öğüt, Gebze’de yine vatandaşlara gitti
Ensar Öğüt, Gebze’de yine vatandaşlara gitti

. Dernek,, kahve ve esnaf ziyaretleri yaparak 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda  hayır oyu verilmesini isteyen Ensar Öğüt, dün akşam yine Gebze İnönü mahallesinde vatandaşlarla buluştu.

Ensar Öğüt, Gebze İnönü Mahallesinde  bir mahallede Amasya, Tokat, Afyon, Kars ve Ardahan kökenli vatandşların oturduğu  bir Kıraathanede vatandaşlara 18 maddelik anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların ilgiyle izlediği toplantıda konuşan Öğüt, “ 18 maddenin özeti şudur: Başkanlık değil, başkan sistemi. Yani ülke rejiminin yargısı, yönetimi, eğitimi, yasaması, ataması, siyaseti, askeryesi, belediyesi ve partisi ile bir kişiye teslim edilmesidir. Bizim ülkemiz bu kadar aciz değildir. Demokrasi, TBMM ve kuvvetler ayrılığı bizim ülkemizin de hakkıdır. Bu ülkede herşeyi her şeyi en iyi bilen, en iyi yapan, en iyi düşünen bir kişi olamaz. Hukuk ve adalet tarafsızlık ister. Bunu bir partiye bağlayamazsınız. İnsan beşer, şaşar. Denetimi ortadan kaldıramazsınız. Meclis milli iradenin en yüksek organıdır. Milletvekili sayısını artırarak, bunun arkasına sığınarak TBMM’yi devredışı bırakamazsınız. Cumhurbaşkanını dokunulmaz ve erişilemez bir mevkiye koyamazsınız. Bu bir siyasi parti meselesi değil, her vatandaşın gelecek meselesi, torunlarına nasıl bir ülke emanet etme meselesidir. Yapılmak istenen doğru değildir. Hayır denilmeli ve gerçekten her bakımdan demokratik ve hukuk devletine uygun düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat