Özdilek

Güncel

En güzel elmalar yine Gölcük’te

Gölcük Belediyesi’nin bu yıl 22 ncisini düzenleyeceği Yeşil İhsaniye Elma Festivali, 13 Eylül Cumartesi günü yapılıyor. İ

10 Eylül 2014 Saat: 17:11
En güzel elmalar yine Gölcük’te
En güzel elmalar yine Gölcük’te

İhsaniye’de üretilen elmaların ikram edileceği, elma üreticileri arasında yarışmaların yapılacağı festivalde Hülya Polat da konser verecek.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, festival tanıtımını İhsaniye’de İhsaniye de üreticiliğini Metin Denizli’nin yaptığı Siyami Timur’aa ait olan meyve bahçesinde gerçekleştirdi. Ellibeş, festival bilgilerini aktardığı toplantıda bir sürpriz yaparak “Gülen Elma” denilen özel olarak yetiştirilen elmalara yapılan baskıların tanıtımını da yaptı. Tanıtım toplantısına Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, İlçe Tarım Müdürü Serkan Akça, İhsaniye Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Zorlu, İhsaniyeli meyve üreticileri, Belediye Birim Müdürleri de katıldı.

1975 yılında İhsaniyeli elma üreticilerinin desteği ile başlayıp 1980 ve 1999 depreminde verilen ara dışında devam eden İhsaniye Elma Festivali, bölgeye özgü elmayı ülke genelinde tanıtmayı, tüketimini arttırmayı hedefliyor. İhsaniye’deki 120 civarındaki üreticinin 80-85’i meyve üreticisi. İhsaniye’de üretimin ağırlığını oluşturan elma rekoltesinde üreticiler, 335 hektarlık alanda yaklaşık 14 bin ağaçtan dönüm başına yıllık 6 bin ton civarında elma elde ediyor. Tanıtımın yapıldığı meyve bahçesinde ise 40 bin ton civarı elma üretimi yapılıyor. Ayrıca 7 bin ton Gölcük Armudu( Margarin) elde ediliyor. Bölgenin meyve çeşitleri elma, armut, şeftali, kiraz, erik, ceviz ve kestane olurken, elma ve armut özel bir yer tutmaktadır.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yeşil İhsaniye Elma Festivali’nin ana sponsorunun bu yıl yine Ford Otosan olduğunu söyledi. Festival öncesi cuma günü Gölcük’te; Yazlık, Hisareyn, Halıdere ve Ulaşlı olmak üzere 4 noktada, bunu yanı sıra Değirmendere Çınarlık Meydanı ve İzmit Yürüyüş Yolu’nda elma dağıtımı yapacaklarını belirten Başkan Ellibeş, “Destek ve katkılarından dolayı sponsorumuz olan Ford Otosan' a teşekkür ediyorum.” dedi. Festival kapsamında en iyi elma yetiştiricisi seçilecek. Dereceye girenlere altın verilecek, tarınm ilacı hediye edilecek. Cumartesi akşamız İhsaniye meydanında vatandaşlar Hülya Polat’ın türküleriyle eğlenecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat