Özdilek

Güncel

Elma Festivali başlıyor

Gölcük Belediyesi’nin organizasyonu ile bu yıl 21.cisi gerçekleştirilecek olan 21. Yeşil İhsaniye Elma festivali 20 Eylül Cuma günü başlıyor. Festival kapsamında 5 ton elma dağıtılacak.

17 Eylül 2013 Saat: 21:40
Elma Festivali başlıyor
Elma Festivali başlıyor

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş elma bahçesinde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek 21. Yeşil İhsaniye Elma Festivali hakkında bilgi verdi. Siyami Timur’a ait olan ve yetiştiriciliğini de Metin Denizli’nin bahçesinde gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Ellibeş’in yanı sıra başkan yardımcıları Nihat Abiş, Mehmet Olgun, İbrahim Tektaş, Kemal Kahraman, İlçe Tarım Müdürü Serkan Akça, İhsaniye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Zorlu, Ford Otosan İnsan Kaynakları Müdürü Ali Rıza Aksoy, üretici Metin Denizli, Kamil Çolak ve yetkililer katıldı.

Kahvaltının ardından gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Başkan Ellibeş, “Bu yıl 21.cisini gerçekleştirdiğimiz elma festivalimizin sponsorluğunu Ford üstlenmektedir. Yeşil bitki örtüsü, su kaynakları ve iklimi sayesinde İhsaniye, elmanın ve armudun birden fazla cinsinin yetiştiriciliğinin çok rahatlıkla yapıldığı bir yerdir. İhsaniye'de yetiştirilen elmalar ve armutlar kalite bakımından Türkiye çapında en iyiler arasında yer almaktadır. Bunun tanıtımı da çok önemli ve bu nedenle de festivale çok önem veriyoruz. İhsaniye de 185 meyve üreticisi bulunmakta. 14 bin dikili ağacımızdan yılda 6 bin ton elma, 7 bin ton armut üretimi gerçekleştirilmekte. Elmamızın yanı sıra armudumuzda aynı şöhrete kavuşuyor. Bu kapsamda 5 ton elmayı da halkımıza dağıtacağız. Yine Ford Fabrikası da üreticilerimizden fabrika için elma satın alacak” dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük ilçemiz İzmit körfezinde yaşanabilecek örnek bölgelerinden biridir. Gölcük Belediyesi olarak birçok etkinliği gerçekleştiriyoruz. Ulusal ve uluslar arası düzeyde festivaller yapıyoruz. Geleneksel halde sürdürülen Yeşil İhsaniye Elma Festivali de bunlardan bir tanesi. İhsaniye sahiliyle deniz kenti, Samanlı Dağlarıyla da yeşili içinde barındıran bir bölge. Hem kent ve şehir var hem de üreticileriyle, doğasıyla bir sakin sessiz yaşanılan bir bölge. Elma ve armut yarışmalarının yanı sıra 22 Eylül 2013 tarihinde Rahvan At yarışlarını da düzenleyerek etkinliğimizi gerçekleştireceğiz” dredi ve ardından gülen yüz bulunan elmaları gösterdikten sonra elma Siyami Timur’a ait 4 dönüm ve yılda 25 ton elma veren elma bahçesini gezdi. 

Festival programı şöyle:

20 Eylül Cuma

13.30 Yazlık-Hisareyn-Halıdere-Ulaşlı elma dağıtımı

15.00 Değirmendere'de elma dağıtımı

16.00 İzmit Yürüyüş Yolunda elma dağıtımı

17.30 Gölcük Anıtpark'ta elma dağıtımı

21 Eylül Cumartesi

09.00-12.00 Üreticilerin yarışma elmaları ve armutların teslim etmesi (İhsaniye İlköğretim Okulu)

13.00-17.00 Yarışma elmaları ve armutların teşhiri, jürinin değerlendirilmesi

18.00 Program açılışı protokol konuşmaları ve Ödül töreni

22 Eylül Pazar

12.00 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşusu (Yunus Emre Mahallesi- Koşu Pisti)

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve yeni İlçe Tarım Müdürü Serkan Akça bilgi verdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat