Güncel

DUMLU "UĞUR'LAR ÖLMEZ"

24 Ocak'ta ebediyete intikal eden Uğur Mumcu, Gaffar Okan, İsmail Cem ve tüm demokrasi şehitleri için anma töreni düzenlendi.

25 Ocak 2014 Saat: 18:03
DUMLU "UĞUR'LAR ÖLMEZ"
DUMLU "UĞUR'LAR ÖLMEZ"

CHP Değirmendere belde örgütünde başlayan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), CHP üyeleri ve Değirmendere'lilerin katıldığı etkinlikte konuşan CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu "Uğur Mumcu'nun ve diğer demokrasi şehitlerimizin katillerinin bulunamamış olması üzüntü vericidir. 21 Yıl önce Ankara'nın yağmurlu bir gününde Uğur Mumcu'yu ebediyete UĞUR'lamıştık. Milyonlarca insan kol kola yürümüş, "UĞUR'lar Ölmez" diye bağırmıştık. Bir Uğur Mumcu gitti ama yerine milyonlarca Uğur Mumcu geldi. Hepimiz demokrasi için, özgürlük için, insanlık için mücadeleye devam edeceğiz. Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyorum, hepsinin ruhu şad olsun" şeklinde konuştu. Ardından tüm demokrasi şehitleri kısa hayat hikayeleri ile anıldı.

Değirmendere belde teşkilatındaki anma töreninin ardından törene katılanlar sahil boyunca yürüyerek Uğur Mumcu parkına geldi. Burada bir konuşma yapan CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri demokrasi şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını, onların mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti. İstiklal marşı okunmasının ardından Uğur Mumcu anıtına mumlar yakılıp karanfiller bırakılarak tören sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat