Özdilek

Güncel

Dubai Port tatmin etmedi

Dubai Port (DP) World Yarımca, bölgede yeni yapacağı Konteyner Terminal Projesi ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Körfez’de bulunan Kızılkaya gerçekleşen toplantıya yerin dar olması nedeniyle önceden belirlendiği gibi

20 Ağustos 2013 Saat: 21:20
Dubai Port tatmin etmedi
Dubai Port tatmin etmedi

İzmit Körfezi kıyısına yapılacak yeni tesisle ilgili olarak düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak ise; Dubai Port (DP) World üst düzey yöneticileri Nichola Silveira(CEO), Haydar Kılıç ve Ekrem Şenbabaoğlu katıldı.

YASALARA SAYGILIYIZ

Toplantı öncesinde Doğuş Durhan tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Haydar Kılıç bölgeyi çok iyi bildiğinin altını çizerek, “Ben bu bölgeyi çok iyi biliyorum. Çalışmalarımızı yasaların bize verdiği yetkiye göre yapıyoruz. Sizlerde ne kadar duyarlı olduğumuz göreceksiniz. Hukuk dışı bir çalışmanın içinde değiliz. ÇED sertifikamız geçerli. Yürütmeyi durdurma kararı verilmedi. İşimize devam ediyoruz. Çok büyük yatırımlarla buraya geldik. Saygılı bir firmayız. Buraya 2 bin TIR’ın germesi söz konusu değil. Hesaplarda yanlışlık var. Mahalle içinde yoğunluk olmaması için 115 TIR parkı yatırımı yaptık. Yatırımımız sayesinde istihdam sağlanacak” dedi.

NE KADAR RÜŞVET VERDİNİZ

DSP Körfez İlçe Başkanı Gündüz Kamil Çehreli ise, “İnsan gibi yaşamak istiyoruz. Tepkimiz size değil. Sizin gibi büyük firmalara Körfez’i kurban edenlere. Yatırımlara karşı değiliz. Burada yapılmasına karşıyız. Körfez Belediyesi samimi olsun ve denizimizi satmasın. Bu şirket yapılan iş karşılığında ne kadar rüşvet verecek. Bize acıyın. Hükümet dağlardakileri indirdi. Şimdi biz mi çıkalım dağlara. Bize yaşam alanı bırakmadınız” diye konuştu.  

Toplantıda ayrıca ihalelerin şeffaf yapılıp yapılmayacağı ve denize kazıkların çakılması sırasında çıkacak olan ses ile ilgili soru yöneltildi. DP World CEO’su Nichola Silveira(CEO)ihalelerin yasaların gerektirdiği çerçevede uygun alanlarda ve kişilerle yapılacağını, mahkemelere saygılı olduklarını söyledi. Silveira rüşvet iddialarını da yalanlayarak, ihtiyaç halinde belediyelerin ricası üzerine itfaiye veya benzeri bir ihtiyacın karşılanabileceğini bunun rüşvet kapsamına girmediğini ifade etti.

Denizin doldurulması ile ilgili soruya cevap veren Haydar Kılıç, “23 aylık bir süreden bahsediyoruz. Günde 2–3 kazık çakılacak. Tabiî ki ses olacak. Yasal hakkımız neyse ona uyacağız” dedi.

DENİZİ SATIN ALDINIZ

Katılımcılardan Eren Atış ise firmanın ilçe halkını sömürdüğünü, denizin bile satın alındığını söyleyerek çalışmanın tamamlanmasına asla izin vermeyeceklerini gerekirse TIR’ların altına yatacaklarını ifade etti. Atış’ın ardından tekrar söz alan Haydar Kılıç denizin satın alınmadığını Milli Emlak’tan 49 yıllığına kiralandığını söyleyerek, “Mahalleyi yok etmek veya ilave liman gibi bir planımız yok. CHP İl Çevre Komisyonu Üyesi ve Diş Hekimi Müzeyyen Tan ise yapılan yatırım Kocaeli halkına hiçbir yararı olmadığını aksine zararı olduğunu söyleyerek, “Limanın yapılmasına bakan Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Körfez Ticaret Odası karşı. İnşaat nasıl hala devam ediyor. Kocaeli artık sanayiye doğdu. İlimizin turizm, tarih ve kültür kenti olmasını istiyoruz” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat