Özdilek

Güncel

DUBAİ PORT MECLİSİN GÜNDEMİNDE

Körfez Meclisi’nde konuşan Pehlivan, Dubai Port’la ilgili mahkemenin verdiği bir karar olmadığını söyledi, “Olsaydı, gereğini yapardık” dedi

6 Temmuz 2013 Saat: 16:30
DUBAİ PORT MECLİSİN GÜNDEMİNDE
DUBAİ PORT MECLİSİN GÜNDEMİNDE

Körfez Belediye Meclisi, gündeminde yer alan 8 maddeyi görüşmek üzere önceki gün toplandı. Belediye başkanı Yunus Pehlivan başkanlığındaki toplantıya Şener Söğüt, Yusuf Eryarsoy, Turgut Çelikel, Hüseyin Tunç, Metin Özkan, Zeynel Sarıkaya ve Tekin Durmuş katılmazken, 24 üye hazır bulundu. Meclis, verilen 1 önergeyle birlikte 9 maddeyi görüşerek karara bağlamış oldu. Meclisin gündemine ise Dubai Port Limanı damgasını vurdu.


Son zamanlarda medyada sıkça yer alan Dubai Port Liman inşaatına mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin haberlere açıklık getiren Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan “Mahkemenin ‘yürütmeyi durdurun` yönündeki kararına karşı gerekli işlemi yaparız. Fakat söylendiği gibi yürütmenin durdurulması yönünde bir karar yok. Bu durumda yasal olarak bizim de yapacağımız herhangi bir şey yok. Dubai Port`un ruhsatı da var” dedi. 


Konuyla ilgili söz alan meclis üyesi Av. Sedat Çoruh da dava dosyalarını incelediğini, çevrecilerin açtığı davada mahkemenin yürütmenin durdurulması yönünde bir karar vermediğini söyledi. Başkan Pehlivan daha sonra belediyenin çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Petkim önündeki battı-çıktının alt kısmının önümüzdeki çarşamba günü trafiğe açılacağını, üst kısmının da 15 günlük bir çalışmayla bitirileceğini belirtti. Pehlivan belediye hizmet binası yanında yapılan otoparkın da önümüzdeki hafta kullanıma açılacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat