Özdilek

Güncel

Dev arsa yine elde kaldı

İl Özel İdaresi’nin Körfez’de ki 9 LPG dolum tesisinin borularının geçtiği arsa için açtığı satış ihalesine bir firma katıldı. Ancak muhammen bedel altında verdiği için değerlendirme dışı kaldı. Dev arsanın satışı artık v

12 Eylül 2013 Saat: 20:23
Dev arsa yine elde kaldı
Dev arsa yine elde kaldı

İL Özel İdare Müdürlüğü, D-100’den Tüpraş’a giden Petrol Caddesinin alt ve üst tarafında kalan toplam 16 bin 334 metrekare olan 2 parselden oluşan alanı ihaleye çıkartmıştı. 25 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan iki arsa için dün ihale gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres’in başkanlığında gerçekleştirilen ve encümen üyelerinin yer aldığı ihaleye Soylular Beton A.Ş katıldı ve verdiği teklifler muhammen bedel altında olunca değerlendirme dışı kaldı.

İhale ile ilgili olarak dosya alan ve ihaleye katılan Soylular Beton A.Ş. 1439 ada 5 parsel kayıtlı 14.239.00 metre kare alan için muammen bedel 21.358.500.00 lira altında 16 milyon lira teklif verdi. Diğer arsa olan 2012 ada 3 parsel 2095.00, 241.353.0 ve 241.92.00 metre kare alan için 3. 135.134.77 muamen bedel altında olan 2 milyon 500 bin lira teklif verdi. İhale sonrasında kısa bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres katılım olmadığı için ihalenin gerçekleştirilemediğini söyledi.

Tekliflerin muhammen bedel altında olduğunu ve bundan sonra Vali Topaca’nın karar vereceğini söyleyen Burhan Eres, “Tekrar ihale edeceğiz. İhale tarihini vali Topaca kararlaştıracaktır. Muhammen bedel tekrar gözden geçirilebilir. Eğer bizim şartlarımıza göre alıcı çıkarsa gerekli pazarlığı yapar satışı gerçekleştiririz” dedi. Tüpraş, Milangaz, Petrol Ofisi, Shell-Turcas, BP Gaz, Total Gaz, Ocak Gaz, Bizimgaz ve Nato Boru Hattı’na ait boruların geçtiği arsalar için firmaların pazarlık yoluna giderek alımı gerçekleştirmesi bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat