Özdilek

Güncel

Denizaltı filosu gözdağı verdi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosu, Gölcük Donanma Limanı'ndaki tanıtımla dosta düşmana gözdağı verdi

4 Nisan 2014 Saat: 17:22
Denizaltı filosu gözdağı verdi
Denizaltı filosu gözdağı verdi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Gölcük Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosu, yetenek ve kabiliyetleriyle ülkemizin düşmanlarının yüreklerine korku salıyor. 14 denizaltından oluşan Denizaltı Filosu, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda düzenlenen program ile kamuoyuna tanıtıldı. Programda ayrıca donanma içerisinde bulunan denizaltı simülatörü ve serbest dalış simülatörü havuzunda denizaltı personeline verilen eğitimlerden bir kesit sergilendi. Programın tanıtım brifinginde konuşan Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, "Hizmetteki denizaltı filomuz donanmamızın vurucu güçlerinden biridir. 6 tane ay sınıfı 4 tane gür sınıfı ve 4 tane de preveze sınıfı olmak üzere toplam 14 denizaltımız mevcut bulunmaktadır" dedi.
DENİZALTICILIK İSTİSNAİ BİR GÖREVDİR
Doğan'ın ardından söz alan ve denizaltı görevinin önemine değinen Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanı Albay Hasan Çankaya, "Ülkemizde denizaltıcılık 1917 tarihinden itibaren başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Denizaltıcılık hem görevlerin fiziki ve psikolojik zorluğu hem de görev yapılan bölgenin fiziki zorlukları sebebiyle istisnai bir görevdir. Bireysel hataların büyük kayıplara sebep olabileceği bu önemli görevin eğitiminde görevde bulunan denizaltılarımız ve himayemizde bulunan denizaltı simulatörlerimiz kullanılmaktadır. Bu bölgede kendi askeri personelimizi yetiştirirken, dost ve müttfeik ülke personeline de çeşitli eğitimler vermekteyiz" diye konuştu.
3 FARKLI EĞİTİM MERKEZİ
Denizaltı personelinin 3 ayrı eğitim merkezinde yetiştirildiğini belirten Çankaya, "Bu merkezlerimiz deniz harpleri sırasında taktik üretilmesi konusunda eğitim veren Deniz Altı Taktik Simulatörü(DATAS), su altında kuvvetlerimizin üzerine gelen füzelerin hedeflerinin yanıltılarak kaçış manevrasına olanak veren taktikler konusunda eğitim verilen Deniz Altı Akustik Aldatıcı Simulatörü (DAKA) ve denizaltının satha çıkma yeteneğini kaybetmesi durumunda denizaltı personelinin kendi çabasıyla yüzeye hızlı bir şekilde çıkışı konusunda eğitim veren 20 metre yüksekliğindeki Serbest Çıkış Simulatörü'dür" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Denizaltı Filo Komutanlığı limanında TCG Dolunay ve TCG Anafartalar denizaltıları, Kocaeli Körfezi'nde bir dizi tatbikat düzenlemek için denize açıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat