Siyaset

DARICA ADAYINA GÖZDAĞI MI VERİLİYOR!

CHP’den Darıca Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan işadamı Yakup Törk’ün tapulu arazisindeki duvarları yıktı.

19 Ağustos 2013 Saat: 14:31
DARICA ADAYINA GÖZDAĞI MI VERİLİYOR!
DARICA ADAYINA GÖZDAĞI MI VERİLİYOR!

AKP`li Darıca Belediyesi, CHP`den Darıca Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan işadamı Yakup Törk`ün tapulu arazisinde bulunan perde duvarları yıktırdı. Yıkımın siyasi olduğunu ve kendisine gözdağı verildiğini iddia eden başkan aday adayı Törk, “Ortada bana tebliğ edilen bir yıkım kararı ya da encümen kararı olmadan ‘Ben yaptım oldu` mantığıyla arsamızda bulunan perde duvarı dozerlerle yıktılar. Bizi kavgaya çekemezler. Seçimler öncesi‘Ayağınızı denk alın` diyorlar. Ama bizi yıldıramazlar” diyerek, sert çıktı.


ŞAŞKINLIKLA İZLEDİ

Bayramoğlu bölgesinde tapulu arazisi olan CHP`den Darıca Belediye Başkan aday adayı Yakup Törk,  5 yıl önce arazisini perde duvarla çevirdi. Ancak Darıca Belediyesi`ne bağlı zabıta ekipleri, önceki gün şikayet olduğu gerekçesiyle perde duvarı dozerlerle yıktı. Yıkım haberini duyar duymaz arazisinin olduğu bölgeye giden Yakup Törk, yıkımı şaşkınlıkla izledi. Yıkım kararının tamamen siyasi olduğunu iddia eden Yakup Törk, arsanın tapulu olduğunun altını çizdi.


USULSÜZLÜK YOK
Yaşanan olaya anlam veremediğini ifade eden Törk, “Herkes gibi biz de arazimizi çevirdik. Kaldı ki yeni bir durum değil. 5 yıldır çevrili bir şekilde duruyordu. Boş bir arazi ve içinde ruhsatlı ya da ruhsatsız hiçbir yapı yok. Ortada usulsüz bir durum varsa neden 5 yıldır yıkmadılar” diyerek,tepkisini dile getirdi. Haklarını mahkemede arayacağını da kaydeden Törk, “Adalete güveniyorum. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız. Avukatımız konuyu mahkemeye taşıyor” şeklinde konuştu.


KENDİSİNDEN OLMAYANA ŞANS TANIMIYOR
CHP`den Darıca Belediye Başkan aday adaylığını ilan ettiği için apar topar yıkımın gerçekleştirildiğini iddia eden Törk, “Zabıta ekipleri yıkım kararıyla ilgili bir belge gösteremedi. Sadece fen işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısında kararın olduğunu, kendisiyle görüşmemiz gerektiğini söyledi. Bu yıkım kararı tamamen siyasi bir karardır. Darıca`nın hangi anlayışla yönetildiğini gösteriyor. Kendisinden olmayana yaşama şansı tanımayan bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.


GÖZDAĞI VERİYORLAR
Yıkım kararının kendisine gözdağı olduğunu iddia eden Yakup Törk, “Encümen kararı olmadan, keyfi olarak yapılan bu yıkımla bize gözdağı veriyorlar. ‘Ayağınızı denk alın` diyorlar. Demokrasilerde böyle keyfi bir uygulama olmaz. Seçim öncesi kendilerine rakip olduğumuz için bizi sindirmeye çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bizi korkutamazlar. Bizi sindiremezler. Yerel seçimlerde gereken cevabı sandıkta alacaklar” diyerek, eleştirdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat