Özdilek

Siyaset

CHP’li Erdoğdu CHP’nin ekonomik kriz reçetesini KTO’da anlattı

CHP’nin ekonomik krizin reçetesini KTO’da anlatan partinin Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Mevcut iktidar sorunu doğru tanımlamazsa krizin yankısı 3-5 yıldan uzun sürecek” dedi

12 Eylül 2018 Saat: 20:21
CHP’li Erdoğdu CHP’nin ekonomik kriz reçetesini KTO’da anlattı
CHP’li Erdoğdu CHP’nin ekonomik kriz reçetesini KTO’da anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve Parti Meclisi üyesi Dr. Ayşe Eser Danışoğlu siyasal ve ekonomik krize çözüme yönelik sürdürdükleri ilimizdeki programları kapsamında Körfez Ticaret Odası’nı (KOTO) ziyaret etti. Programda CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan, il yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanvekili Selvi Beyhan, CHP Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, KTO Başkanı Recep Öztürk, KOTO yönetimi ve üyeleri hazır bulundu.

 

Sorunu doğru tanımlamalıyız

CHP’li heyeti ağırlamaktan memnuniyet duydularını ifade eden KTO Başkanı Recep Özttürk, “Bizler Körfez Ticaret Odası olarak inanıyoruz ki çözümün temeli birlik ve beraberlikte yatmaktadır. Dışarıdan gelen her türlü engellemeye rağmen ticaret erbapları olarak işimize dört elle sarılacağız” dedi. Öztürk’ün ardından KTO üyelerine hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Yaşadığımız ekonomik tribülansı anlamak için biraz geçmişten bu tarafa gelmemiz lazım. Bir sorunu çözmemiz için öncelikle o sorunu doğru tanımlamamız gerekiyor” dedi.

 

TRUMP tweeti ile ekonomi battığına inanıyor musunuz

Ekonomik kriz sebebinin sadece Amerika Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya paylaşımlarına bağlanmasını eleştiren Erdoğdu, “Mevcut ekonomik krizi dış güçlerin oyunu, Donalp Trump tweeti ile kriz çıktı diye tanımlıyorsak o zaman Trump tam tersi bir tweet attığında durumun düzeleceğine inanarak hareket edelim. Ama sorunun bundan daha derin olduğunu aslında hepimiz biliyoruz” diye konuştu. Erdoğdu konuşmasına şu sözlerle devam etti, “2002 yılından bu yana ana varlıkların satışı ile ekonomik krize yol açıldı.

 

Kurulu kapasiteler yabancılara devredildi

Özel sektördeki yabancı şirketlere yapılan satışlar durumu daha tehlikeli hale getirdi. Tarım, gıda, kurulu kapasitenin yabancılara devri ile ekonomideki yabancılaşma başladı. Üreten fabrikaları kaybettik, ithalat cennetine haline geldik. Bu sırada siyasal dönüşüm oluştu. 2009 yılında gelir dağılımındaki adaletsizlikten dolayı tüm dünya küresel bir ekonomik kriz girdi. Tüpraş, Türk Telekom gibi stratejik sektörlerimiz yabancıların eline geçti. Dışarıya doğru kanıyoruz. Bizden kazanan şirketler gelirlerini yurt dışındaki genel merkezlerine gönderdi.

 

Boğulmalar gerçekleşecek

Eskiden krizde bir V harfi çizerdik. Batacağız ve çıkacağız derdik. Ama bu sefer maalesef en iyi senaryo ile bile uzun bir süre bu krizden çıkamayacağız. Bir çok boğulmalar gerçekleşecek, şirketler kapanacak. 3-5 yıl kadar sürebilir. Bu tablo iyi bir yönetim ile olacak. Mevcut iktidar bu sorunu tam anlamıyla görmezse, doğru tanımlamazsa inanın daha da kötü bir senaryo bizi bekliyor” Erdoğdu diğer ziyaretlerinde olduğu gibi tüm katılımcılara CHP’nin hazırladığı 13 maddelik çözüm önerisinin yer aldığı bildirgeyi dağıtarak içeriklerini tek tek açıkladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat