Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!

CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.

6 Kasım 2023 Saat: 23:41

Cumhuriyetimizin ve kuruluşunun 100. yılında, CHP'nin, 38. kongresinde, demokrasimizin ve ülkemizin geleceği açısından önemli sonuçlar doğuracak tarihi gelişmeler yaşanmıştır. İlk kez delege oyları ile, mevcut genel başkan yanında, tüm yönetim kadrolarının köklü değişimi sağlanmıştır. Örgütün yönetsel ağırlığı öne çıkarılarak, partinin yenilenme, değişimi, dönüşümü konusunda kararlılık içinde olunduğu işareti verilmiştir.

Söz konusu kurultayda, yaptığı çok etkileyici konuşma ile, delegeleri ikna edip, sonucun kendi lehine değişimini sağlayan, Sayın Özgür Özel, bu doğrultuda, partinin geleceği ve vizyonu konusunda önemli mesajlar vermiştir.

Sayın Özgür Özel yaptığı konuşmada; örgütsel yapıyı öne çıkaracak, kadın ve gençlik kotasını artıracak, demokratik bir tüzük değişikliği sözü vermiştir. Partinin sol, sosyal demokrat kimliğini esas alıp, bu doğrultuda politika üretileceği, emekten yana tavır alınacağı, özgüvenli, kişilikli, cesur ve gerçekçi politikalar uygulanacağı yolunda kararlılık içinde olunduğunu göstermiştir.

14-28 Mayıs seçim sonuçları, ülke insanı açısından, büyük hayal kırıklığına neden olmuş, kitlesel boyutta, geleceğe, demokrasiye olan inancının yitirilmesine yol açmıştır. Ancak, CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun ikinci yüz yılında, ülke yazgısını değiştirecek; demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi bir siyasi anlayışın iktidara geleceği konusunda güven oluşmuştur. Bu doğrultuda, CHP'nin örgütsel yapısına önem verileceği, tabandan tavana doğru bir yapılanmanın sağlanacağı, politika oluşturulacağı, halkçı bir anlayışın öne çıkarılacağı tercihi içinde olunduğu anlaşılmıştır. Ayrıca, siyasi partilerin işlevi, doğal görev ve sorumluluğu yanında; bizlerin de, sosyal medya dışında ve sahada, öngörülen projelere katkı sunması, siyasi kadrolara yardımcı olunması gerektiğini de düşünüyorum. Bu bağlamda; öncelikle tarihi bir sonucun elde edilmesine büyük katkı sunan, umuda yönelik gelişmelerin yolunu açan, kurultay delegeler başta olmak üzere, CHP Genel Başkan Sayın Özgür Özel ve ekibini kutluyorum. Dar kadro, kayıt dışı yönetim anlayışından öte, örgütsel yapı ve öngörülen projeler çerçevesinde görev yaparak, kendilerine bağlanan umudu boşa çıkarmadan, hayal kırıklığı yaratmadan, başarılı olmak zorunda olduklarını Sayın Özgür Özel'e özenle hatırlatıyor, bir kez daha kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Atilla barış ENCEL 07.11.2023 08:49
Malesef geniş tabanlı toplumun arzu ve isteklerine cevap verecek bir parti yapısı örgütü kisitlamiyacak demokrasiyi ve demokratik anlayışın önüne set olmayacak bir yapıyı öne çıkarabilirler de ne ala tabikki bu arada iyi bir sinerji yakalayabilirlersevne ala bunun içinde toplumun sinir uçlarına ve kılcal damarlarına nüfus edebilirlerse başarı gelir diyorum naçizane yaşayıp göreceğiz ha bu arada emek ve emekçi şehri olan gözüken kocaelimizden hiç değilse bir sendika lideri bir işçi bir emekciyi geçtim hiçbir kimse bulunmamasi parti meclisini bırakın parti yetkili kurullarına dâhi girmemesi çok büyük bir eksikliktir bununda belirtmeden geçemeyeceğim teşekkürler yinede umutsuz değiliz olmamalıyız Atatürkümuzunbpartisine ülkemize hayırlı olsun diyorum....
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!14 Nisan 2024 Saat: 13:23
Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.
"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
Kocaeli kitap fuarına güncel bakış15 Ekim 2023 Saat: 20:11
Ülkemizde, giderek yaygınlık kazanan kitap fuarlarının, kent yaşamında, toplumsal karşılığının olduğunu, büyük ilgi gördüğünü, sosyokültürel dünyamıza renk ve değer kattığını izliyoruz.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat