Özdilek

Güncel

CHP Gebze İlçe, çalışan gazetecilere çalıştay yapacak

CHP Gebze İlçe Örgütü Emek Bürosu gazetecilik mesleğinde çalışanların sorunları ve çözüm önerilerine yönelik çalıştay yapacak

29 Kasım 2017 Saat: 17:05
CHP Gebze İlçe, çalışan gazetecilere çalıştay yapacak
CHP Gebze İlçe, çalışan gazetecilere çalıştay yapacak

Emek bürosu tarafından CHP Gebze ilçe binasında gerçekleşen toplantıya CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ilçe kadın kolları başkanı Ülker Yiğit, CHP Gebze Emek Bürosu Başkanı İsmet Güven ve Emek Bürosu üyeleri Kemal Nişancı, Ali Bülbül ve Ali Fuat Bilir, Gebze İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Ali Tunç ile emekliler ve gazeteciler katıldı.

CHP Emek Bürosu Başkanı ismet Güven çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Emek Büroları olarak 1 yıl önce kuruldu. Merkezi anlamda kurulup merkezi anlamda yönetiliyor. Sosyal demokrat bir parti olarak emekçilerin sorunlarının ortaya çıkarmak için kurulduk. Gebze’de 12 sendika ve bir tane de emekliler derneği ile birlikte çalışıyoruz. İşe başlarken sorunlara çözüm bulmak anlamında işin özneleriyle birlikte hareket ettik. Bu bölgede 53 bin sendikalı çalışan var. Birçok sendika ve STK’ları ziyaret ederek görüş ve önerilerini aldık” dedi.  Gazetecilerle yapılan toplantılara da değinen Güven; “Basın emekçilerinin sorunlarını ortaya çıkardık. Açığa çıkardığımız sorunları CHP Kocaeli Milletvekilimiz Fatma Kaplan Hürriyet’e ve ile gönderildi. Emeklilerle ilgili olarak taleplerini de Emek Bürosunu gönderdik.” Dedi.

İsmet Güven, içinde bulunduğumuz süreçte OHAL ve KHK’ların örgütlenmenin önündeki en temel sorun olduğuna da dikkat çekerek; “Sendikaların grev kararı dahi ellerinden alınmış durumda. Toplu sözleşmesi kıstas altına alınmış bir sendika ekonomik olarak hareket alanlarını daraltıyor. Alınan bir grev kararı 45 dakika sonra gelen bir telefon ile ertelenebiliyor. Basının özgür olmayan bir ülkenin halkı özgür olamaz.” Dedi.

 Yandaş gazetecilik son bulmalı

CHP Gebze İlçe Örgütü Emek Bürosu Üyesi Kemal Nişancı basın mensuplarının yaşadığı sorunlarla ilgili olarak açıklamada bulunarak, “Yerel yönetimlerin gazete üzerinde baskı kurması engellenmelidir. Yandaş gazetecilik son bulmalıdır. Belediyeler ile yapılan ticaret denetlenmelidir. Baskılar meslek etiği yok ediyor. Valilik, basın ilan kurumu ve gazeteciler cemiyeti tarafından gazeteler denetlenmeli ve yaptırım uygulanmalıdır. FETÖ’den dolayı kapatılan gazetelerin çalışanlarının KHK itiraz süresinin geçmesi kaynaklı mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.

 Meslek odası kurulmalı

KHK’daki itiraz süresi uzatılmalı. Mesleki ihlallerle ilgili gazeteciler cemiyeti yaptırım uygulamalıdır. Gazete açmak için gazeteci olmalı veya belge kiralanmaya gitmelidir. Yerel basın sorunlarını tartışıyor şeklinde bir panel düzenlenmeli. Kadın gazetecilerin meslek güvenliği sağlanmalıdır. Sosyal haklar verilmeli. Gazeteler gazetecilere ait olmalıdır. Gazeteciler ortak hareket ederek meslek odası kurulmalı. Gazetecilik yarış halinde değil meslek dayanışması içinde yapılmalıdır. Gazetelere gazete kâğıdı SEKA tarafından iştirak dâhilinde denetimli verilerek gazeteler destekleniyordu. SEKA’nın kapatılması ile sorun başladı.

 Gazeteler baskı altına alınıyor

Resmi ilanlar ile gazeteler baskı altına alınıyor.” Dedi. Emeklileri sorunları ile ilgili de CHP Gebze İlçe Örgütü Emek Bürosu Üyesi Ali Bülbül bir açıklama yaparak, “Emekliler insanca bir yaşam talep ediyorlar. Enflasyon karşısında ezilmek istemiyorlar. Hedeflenen enflasyon değil gerçekleşen enflasyon üzerinden zam istiyorlar. En düşük emekli maaşının asgari ücrete endekslenerek düzenlenmesini talep ediyorlar. Emekliler arasında eşitsizliği giderecek intibak yasasının hemen çıkarılmasını istiyorlar. Sağlıkta katkı paylarının kaldırılmasını ve emekliler için sportif ve sosyal alanlar talep ediyorlar.” diye konuştu. Emekliler Derneği Başkanı Ali Tunç da dernek hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat