Özdilek

Siyaset

CHP DARICA ADAYLARI ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Nefes gazetesinin haberine göre Yerel seçimlere bir yıl kala her yerde olduğu gibi Darıca’da da hareketlenme başladı.

17 Mart 2013 Saat: 20:43
CHP DARICA ADAYLARI ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI
CHP DARICA ADAYLARI ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Muhalefetteki CHP, Belediye başkanlığı seçimlerini almakta çok kararlı. Selman Kösali başkanlığındaki ilçe örgütü,  seçim startını vermiş durumda. Kösali, kazanacak aday benim adayımdır mantığı ile hareket ediyor. İnce eleyip sık dokuyor. Gerek parti içinde gerekse, kamuoyunda isimlerde tartışmaya başladı. İşte ismi tartışılan isimlerden belirginleşenler…Bunlardan biri aday olacak veya Darıca Belediye başkanlığı koltuğuna oturacak. Tabi çıkacak adayları da unutmamak gerekir. Elbette bu isimler, önce parti önseçimini, sonrada kamuoyu anketini geçerlerse aday olacaklar…

Av. Saide Arslan Çalışkan( Avukat,  CHP Gebze eski İlçe Başkanı, Darıca Belediye Meclis üyesi):İsmi tabanda çok konuşulan isimlerden biri. Kocaeli barosuna kayıtlı ve bölgenin tanınmış hukukçularından olan Çalışkan, ilimizde siyasi partilerden seçilmiş olarak ilçe başkanlığı yapan tek kişi. Gebze CHP ilçe başkanlığı yaptı. Darıca Belediyesi meclis üyesi olarak görev yapıyor. Erzurum kökenli ve Darıca’da geniş bir aile çevresi bulunan Çalışkan, dürüst, açık sözlü ve sözünün arkasında duran biri olarak tanınıyor. Herkesim tarafından takdir edilen ve siyaseten her bölge ile yakın ilişki içinde olan bir siyasetçi.

Mehmet Emin Akın (Gebze eski belediye Başkanı, emekli öğretmen): öğretmen kökenli  ve  Gebze belediyesi eski başkanı olan Akın, İSU Yönetim kurulu üyeliği de yapmış bir isim. Erzurum kökenli ve Kocaeli’nin çok tanınan isimlerinden biri  olan Akın, aile bağları nedeniyle bir ayağı sürekli Darıca’da. Belediye başkanlığı ve önemli bürokratik görevlerde bulunmasına rağmen hala halk arasında ve halktan biri olarak yaşıyor.  Hakkında hiçbir şaibe bulunmayan Akın, herkesten büyük saygı görüyor.

Cengiz Hamşioğlu (İnşaat Mühendisi, Gebze Belediyesi eski üyesi): Erzurum kökenli olan Hamşioğlu, geçen dönem Gebze belediyesinde meclis üyesi olarak görev yaptı. Tecrübeli bir İnşaat mühendisi olarak, yabancı büyük bir fabrikada danışmanlık yapıyor. Ağırbaşlı, mütevazi ve saygılı duruşu ile herkesin takdir etti isimlerden biri.  Her bölgeden insan ve Erzurum dernekleriyle güçlü bağları var. İsmi çok dolaşan isimlerden bir başkası Hamşioğlu.

Tahsin Tarhan (sanayici, geçen dönem Kocaeli milletvekili adayı): Tahsin Tarhan, çalışarak, büyük mücadeleler vererek sanayiciliğe kadar yükselen, ülkenin önemli sanayicileri arasına girmeyi başaran bir siyasetçi.  İşyerlerinde dahi emekten yana bir çizgi izleyen Tarhan, bölgemizde de bir çok hizmeti sözkonusu. CHP’den Milletvekili adayı da olan Tarhan, bir süre CHP genel merkezinde de önemli görevler yürüttü. Proje adamı olarak tanınıyor.

Yaşar Sönmez (İnşaat mühendisi, Darıca Belediye Meclis üyesi):  Sönmez, bir büyük fabrika’da görev yapıyor.Başarılı bir teknik adam. Belediyecilikte ise, akla gelen ilk isimlerden. Darıca ve  Büyükşehir belediye meclis üyesi. İmar komisyonlarında görevli. İmar konusundaki bilgisi ve tecrübesiyle herkesin dikkatle takip ettiği bir isim. Mutevazi kişiliği ile tanınan Sönmez, her kesim tarafından seviliyor.

Yakup Törk (İnşaat Mühendisi, işadamı): Darıca’da geniş bir aile kesiminden gelen Törk, başarılı bir inşaat mühendisi ve işadamı. İnşaat sektörünün başarılı isimlerinden olan Törk, aynı zamanda CHP Darıca İlçe sekreteri olarak görev yapıyor. Genç ve dinamik bir isim olan Törk, ismi çok dolaşanlardan biri.

Ünal Karahasan  (ADD başkanı, öğretmen): Öğretmen olan ve  Darıca Atatürkçü Düşünce Derneğinin kurucusu Karahasan, duruşu, çizgisi nedeniyle takdir edilen bir isim. ADD’deki mücadelesi herkesin dikkatini çekiyor. Hitabeti, olayları yorumlama kabiliyeti ile dikkatleri toplayan bir isim. Darıca için  proje üretme bakımından oldukça iddialı.

                                                                                                                     Kaynak: Nefes gazetesi

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat