Özdilek

Siyaset

Çayırova CHP, basın ile buluştu

CHP Çayırova İlçe Başkanlığı, bölge basını ile kahvaltıda buluştu.

25 Mayıs 2014 Saat: 17:46
Çayırova CHP, basın ile buluştu
Çayırova CHP, basın ile buluştu

Yaklaşık elli kişinin katıldığı basın toplantısında ilk olarak konuşan Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç, seçim ve seçim sonrası süreci değerlendirirken, belediye meclis üyelerinin çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

 

MERİÇ: BELEDİYE BAŞKANI CİDDİYETSİZ DAVRANIYOR

Meriç konuşmasında şunları söyledi:” Seçim sürecinde tüm birimlerimiz olaganüstü bir performansla çalıştı. İyi bir kayma yürüttük. Ancak, seçimi genel seçim havasından kurtaramadık. Seçim bir Timur Koç, Şevki Demirci yada İlhami bayrak kıyaslaması olmadı. Bu nedenle başarılı olamadık. Seçim sonrası 7 meclis üyemizle görev yürütmeye başladık. Çalışmalarımızı planladık. Bugüne kadar 6 meclis önergesi verdik. Belediye başkanı gayri ciddi cevaplar veriyor. Gerek kentsel dönüşüm sancısı gerek geçmiş dönem borçların miktarı gerekse basına yansıyan ve çalışmadan belediyeden maaş alanların var olup olmadığı ile ilgili sorularımıza doyurucu yanıt alamadık. Çayırova halkının çıkarlarını sonuna kadar koruyup mücadele edeceğiz”dedi.

 

Belediyeyi kazanamadıklarına göre istifa edip etmeyecekleri yönündeki soruları da yanıtlayan Meriç, önümüzde zorlu seçim süreçleri var. Kongrelerin normal süreçte olmasından yanayım. O zaman görev alıp almayacağımızı açıklarız. Şimdilik çalışmalarımızı sürdürüyoruz”diye konuştu.


KAPSAMLI DEĞERLENDİRME YAPMAMIZ ŞART

Toplantıda konuşan CHP il başkanı Yalçın Kuşkan ise, “30 Mart seçimlerinde başarısız olduğumuz bir gerçek. İl genelinde 85 meclis üyemizle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu başarısızlıkta birinci derecede sorumlu benim. Başarısızlık, adaylarla ilgili açıklanamaz. Genelde bazı eksik yada giderilmesi gereken arızalarımız var. Gerek genel merkez gerek il çapında değerlendirmeler yapıyoruz. İstifa ederek örgütü seçim arifesinde boşaltamayız. Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi bir süreç var önümüzde”dedi.


AKAR, SOMA’YI ANLATTI

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise, ağırlıklı olarak Soma üzerinde durarak, bunun bir kaza değil katliam olduğunu, siyasi sorumluluğunda hükümete ait olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın tehlikeli bir şekilde ayrıştırma politikası izlediğini ifade eden Akar, kendisi tarafından madende taşeron işçi çalıştırılması teklifinin tüm partiler tarafından gündeme alınması konusunda da bilgiler verdi. Akar, esas amaçlarının Taşeronun tümüyle ortadan kaldırılması gerektiğini ancak iktidarın buna sıcak bakmadığını vurguladı. Akar, Meclis gündemine alınmasına olumlu oy verdiler ama yakında madende taşeronun kaldırılması yasa teklifine olumlu oy verip vermeyeceklerini bile bilmiyorum. İnşallah böyle olur. Biz dört partinin ortak imzası ile bu yasanın meclis gündemine gelmesini istiyoruz”diye konuştu.

 

30 Mart seçim sonuçlarının kendisini de yanılttığını, başarısız olduklarını vurgulayan Akar, Cumhurbaşkanlı için ise, partilerinin ortak yada çatı aday olması yönünde çalışmalarını sürdürdüğünü, kamuoyunda bu yönde büyük bir baskı olduğunu, birkaç hafta içinde adayın şekilleneceğini söyledi.


TARHAN: PARTİME HİZMET EDECEĞİM

CHP Büyükşehir Belediye başkan Adayı Tahsin Tarhan da 30 mart seçim sonuçlarının başarısızlı olarak değerlendirerek, “elbette bunun neden ve niçinleri hepimiz tarafından sorgulanmaktadır.”dedi. Milletvekili aday olmayı düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruyu ise, zaman ne gösterir bilemeyiz ama siyasete devam edeceğim. Partime hizmet edeceğim”diye konuştu. Toplantı sonrasında eski meclis üyeleri Mehmet Ali kaplan, Veysel Suludere ve Cemal Demirbağ’a plaket verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat